Hüseyin ÇİÇEK 

Gazimağusa’da dün öğleden sonra hareketli saatler yaşandı. Gazimağusa’da, 21 Haziran 2013 tarihinde iş yerine Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı astığı için hakkında dava açılan ve bu eylemini duruşma sonraları mahkeme önünde de sürdüren Koray Başdoğrultmacı dün hiç beklemediği bir tepki ile karşılaştı.

Ellerindeki KKTC ve Türk bayrakları ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi önüne gelen yaklaşık elli kişilk grup, kaldırımın karşı tarafında bulunan Özdoğrultmacı ve beraberindekilere tepki gösterdi.
Koray Başdoğrultmacı’nın üzerine yürüyerek elindeki Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağını almaya çalışınca mahkeme önünde arbede yaşandı.

Olaylar polisin müdahalesi ile kısa sürede kontrol altına alınırken, mahkeme önüne güvenlik gücü çağrıldı.
 
“Kıbrıs Türk’tür Türk Kalacak” 

Öfkeli grup, “Rum bozması güneye”, Kıbrıs Türk’tür Türk kalacak” şeklinde slogan attı. Yoğun güvenlik önlemleri altında mahkeme binasına giren Koray Başdoğrultmacı 3 davadan itham edilerek duruşmasına dün başlandı. 

Mahkemeye şahadet veren meselenin tahkikat memuru Adli Şube’de görevli polis memuru Emin Özbilen, sanıklar Koray Başdoğrultmacı ve eşi Çinel Senem Sunel’in 21 Haziran 2013 tarihinde saat 14.00 sıralarında 15 Ağustos Bulvarı üzerinde bulunan iş yerinin güney kısmına 2, iş yeri önündeki kaldırıma 1 olmak üzere 3 adet Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı açtığını aktardı.

Zanlının, “Sahte devletin sahte bayrağını tanımam” şeklinde bağırdığını aktaran Özbilen,  Çinel Senem Sunel’in ise polislere hitaben “siz insan mısınız be” dediğini söyledi. 

Duruşmaya bugün devam edilecek

Duruşma kaldığı yerden devam etmek üzere bugün sabaha ertelenirken Koray Başdoğrutmacı, eşi ve kendisine destek veren grup yoğun güvenlik önlemleri altında mahkeme binasından çıkarıldı.