Taner ULUTAŞ

Muhasebede meydana gelen para açığı ve arkasından yandığı öne sürülen faturalar ile ilgili yetkililerden doyurucu bir açıklama yapılmazken hastanede adam kayırmacılık ile dost ve ahbap çavuş ilişkilerinin devam ettiği öne sürülüyor.

EK MESAİ KAZANCA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Güvenilir bir kaynak yaptığı açıklamada hastanede tam bir yönetim boşluğu yaşanıyor. Başta Baş Hekim, İdare Amirleri, Baş Hemşireler olmak üzere torpilli bir kesim her ay ‘Full Ek’ mesai alıyor. Ek mesai aldıkları için de kimse kimsenin, ek mesaiye gelmesine karışamıyor. Örneğin çoğu hemşirelerin ek mesai yaptıklarından, Başhemşirelerin bile baberi olmadığı söyleniyor dedi.

HER AY 4-5 MİLYON EK MESAİ ÖDENİYOR

Ayni kaynak açıklamalarına şöyle devam etti. ‘Bu Devlet bu kadar basiretsiz mi? Hade hastane yönetimi ful ek mesai çekiyor. Ya Sağlık Bakanlığı yada Maliye hiçmi denetim yapmıyor. Yapsalardı zaten her ay sağlığa veya diğer dairelere ödenen aylık miktar 4-5 Milyon olmazdı.

DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE KRONER YOĞUN BAKIM 2 YOKTUR

Hastanede hemşire eksikliği yoktur.. Polikliniklerde çalışan hemşire sayısı her geçen gün artıyor. Ve şu anda 15-18 arasında Hemde Diş Bölümünde bile torpil İle gelen bir Hemşire Asistanlık yapıyor. Düşünün bir kere

dünyanın hiçbir yerinde Koroner Yoğun Bakım Servisi 2 diye birşey Yok. Ama Mağusa Hastanesinde bu da oldu’.

YAĞMA HASANIN BÖREĞİ

Ayni kaynak açıklamasına devamla ek mesai kazancı için ‘Yağma Hasanın Böreği’ yiyin ağalar, beyler yiyin. İnsanlar dışarıda bir sokum Ekmek bulamıyor. Mazbata yüzünden hapiste olanlar evlerinde aç olan aileler varken bu bolluk nereden geliyor?. Oh 4000 Bin Maaş 4000 Ek Mesai Etti 8000 Bin ne güzel. Hemde her ay tak para. Bu mamaya kim dur diyecek ifadesinde bulundu.