Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa Devlet Hastanesinde 2013 yılının Ekim ayı ile 2014 yılının Ağustos ayı arasında gerçekleştirilen sirkat olayıyla  ile ilgili tutuklu bulunan zanlılar M.Y ile E.Y dün ek tutukluluk maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Mahkemeye olguları aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Ahmet Hamdi Er, zanlı 1 M.Y’ nin 2013 yılının Ekim ayı ve 2014 yılının Ağustos ayı  arasında Gazimağusa Devlet Hastanesi Acil Servisi’nden çıkış yapan hastalardan makbuz karşılığı tahsil ettiği paraları muhasebe birimine teslim etmeyip kendi zimmetine geçirdiğini söyledi.  

Gönüllü ifade verdi

Zanlı 1’ in gönüllü ifadesinde zanlı 2 E.Y’de bu paralardan bir miktar verdiğini anlattığını ifade eden Er, zanlıların tutuklanıp 16 Ekim 2014 tarihinde haklarında 1’ er gün tutukluluk emri temin edildiğini anımsattı. Zanlı 2’ nin hastanedeki odasında 6 hastaya ait dosya bulunduğunu belirten Er, zanlı 2’ nin bu dosyaları odasına götürme yetkisinin olmadığını kaydetti. Dossyalarda ismi gecen 6 şahıstan birine ulaşıldığını anlatan Er, şahsın  kendilerine  hastanede  500 TL fatura çıkarıldığını ancak yanında yeteri kadar para olmadığı için E.Y’nin odasına gittiğini ve E.Y’ye 250 TL verdiğini, E.Y’nin ise kendisine makbuzu paranın geriye kalan kısmını verdiği zaman keseceğini söylediğini anlattı. 

5 tanık ismi verdi

Zanlı 1 M.Y’nin zanlı 2 E.Y’ye  paradan bir miktar verirken bir kişinin bizzat buna şahit olduğunu, 4 kişiye de kendisinin zanlı 2’ye para verdiğini söylediğini aktaran Er, zanlı 1’in itiraf ettiği miktarın 13 bin TL olduğunu ancak bu miktarın artması ihtimalinin kuvvetli  olduğunu kaydetti. Soruşturmanın tamamlanmadığını belirten Er, alınacak  birçok ifadenin bulunduğunu ifade ederek,  zanlıların serbest kalması halinde alınacak ifadelere ve aranan emarelere etkide bulunabileceğini dile getirdi. 

Avukat süreye itiraz etti

Er, zanlıların 8’ er gün süre poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 7 gün ile sınırlandırdı. Zanlı 1 tutukluluk süresine itiraz etmezken zanlı 2’ nin avukatı talep edilen sürenin gereğinden fazla olduğunu iddia ederek talebe itiraz etti. Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, zanlıların 7’ şer gün süre ile poliste tutuklu  kalmalarına izin ve emir verdi.