Çalışma Bakanlığı müfettişleri dün Mağusa Kaymakamlığı binasındaki tadilat çalışmalarını denetleyerek, “İnşaatlarda İş Sağlığı ve Güvenliği Tüzüğü”ne aykırı tespitlerde bulundular. Müfettişler ayrıca, vatandaşlar için gerekli güvenliğin sağlanmadığı, iskelelerin standartlara uygun kurulmadığı ve işçilerin kasketsiz ve kemersiz çalıştığı yönünde tespitlerde bulundular. Binanın tadilat çalışmalarını bir süreliğine geçici olarak durduran Çalışma Bakanlığı müfettişleri, Mağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu’na da konu hakkında bilgi verdiler.

 Çolakoğlu: “Gerekli tedbirlerimizi alacağız”

Mağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işçilerin kullanması gerektiği kasketler ile kemerlerde ve kurulan iskelelerde sıkıntılar olduğunu, ancak söz konusu sıkıntıların giderileceği ve çalışmaların tekrar başlayacağını belirtti. Çolakoğlu, Planlama ve İnşaat Dairesi’nin ihaleye çıktığını ve ihaleyi bir şirketin kazandığını söyleyerek, gerekli önlemleri ilgili inşaat şirketinin alması gerektiğini, ancak Kaymakamlık olarak da gerekli tedbirlerin alınacağını kaydetti. Kaymakamlık binası tadilatının tamamlanana kadar ön girişin kapatılacağını belirten Çolakoğlu, Kaymakamlık binasına girişin arka taraftan yapılacağını ifade etti.

 Sorunlar giderildi

Mağusa Kaymakamlığı binasında yapılan tadilatın Çalışma Bakanlığı müfettişleri tarafından durdurulmasının ardından sorunlar ve eksikler kısa sürede giderildi. Gerekli tedbirlerin alınmasının, sorunların giderilmesinin ardından ise gün içinde tadilat çalışmaları tekrar başladı.