Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan KTAMS Genel Başkanı Kaptan,  sözkonusu nakilin iptali için sendikanın yaptığı eylem ve sürecin geldiği son noktayla  ilgili bilgi verdi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı’ndan söz konusu naklin iptali için Kamu Hizmeti Komisyonu’na 20 Kasım 2014’de yazı gönderilmesine rağmen,  naklin iptali ile ilgili olumlu hiçbir adım atılmadığını savunan Kaptan, başlatılan girişimlerden dolayı sendikanın 10 Kasım’da başlattığı eylemi askıya aldığına dikkat çekti.

Kaptan, şöyle devam etti:
“İki kurumun  nakil işleminin iptal edilmesine yönelik talepte bulunmalarına  ve sendikamızın da grevini askıya almış olmasına  ve  üzerinden iki aydan fazla bir  süre geçmiş olmasına rağmen  Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı tarafından  naklin iptali ile ilgili olumlu hiçbir adım atılmamıştır. Kamu Hizmeti Komisyonu’ndan  aldığımız bilgilere göre komisyon karar üretmek için  Savcılıktan görüş talep etmiştir”

Kamu Hizmeti Komisyonu’na yeniden “etik dışı ve adaletsiz” nakil işleminin iptali çağrısını tekrarlayan Kaptan, “Bu adaletsiz nakil işlemi yapılırken Savcılık’tan görüş talep etmeyenlerin naklin  iptali için görüş talep etmesi  düşündürücüdür. Sendikamız, Kamu Hizmeti Komisyonunun bağımsızlığına ve tarafsızlığına gölge düşürecek şekilde  bu olayı seçim malzemesi olarak kullandığını düşünmektedir” dedi.