Mağusa’da 2014 yılı Ocak ayı içerisinde adını bilmediği bir kişiden 168 mg ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde alan ve 2014 yılı Nisan ayına kadar konu uyuşturucu maddeyi evinde tasarruf eden sanık Hüsnü Ozan Kendi ile evinde misafir olarak bulunan sanık Melisa Keloğlu dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davalarından yargılanan sanık Kendi 9 ay hapis cezasına mahkum edilirken, “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davasından yargılanan sanık Keloğlu 2 ay hapis cezasına mahkum edildi.

50 TL KARŞILIĞINDA 168 MG UYUŞTURUCU ALMIŞTI…

Sanık Hüsnü Ozan Kendi, 2014 yılı Ocak ayı içerisinde adını bilmediği bir kişiden 50 TL karşılığında 168 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde almıştı. 2014 yılı Nisan ayı içerisinde polis sanık Kendi’nin tasarrufunda sahte para olduğu yönünde ihbar almış ve sanık Kendi’nin evine gitmişti. Ayni gün sanık Kendi’nin evinde misafir olarak bulunan sanık Melisa Keloğlu, polisin geldiğini görünce masa üzerinde gazete kağıdına sarılı uyuşturucu maddeyi alarak cüzdanına saklamıştı. Evde arama yapan polis ekipleri kanunsuz bir şeye rastlamazken, sanık Keloğlu’nun cüzdanında konu uyuşturucu maddeyi bulmuştu.

Sanık Kendi, şartlı tahliyeden yararlandı…

Sanık Hüsnü Ozan Kendi’nin benzeri sabıkası bulunuyor. Sanık Kendi, 27 Şubat 2010 tarihinde “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçundan yargılanarak 12 ya hapis cezasına mahkum edilmiş ancak 31 Ağustos 2010 tarihinde ise şartlı tahliyeden yararlanarak serbest kalmıştı.

Güzeler: “Uyuşturucu alma, verme ve toplumu zehirlemenin hiçbir haklı nedeni olamaz”
Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler, sanık Hüsnü Ozan Kendi ile Melisa Keloğlu’nu aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Uyuşturucu madde alma ve tasarruf etme suçlarının 18 yıla kadar hapis cezası öngörülen ciddi ve vahim suçlar olduğunu anımsatan Güzeler, kimsenin gayrı yasal olarak başkalarından uyuşturucu temin etmesi, tasarruf etmesi ve bu şekilde toplumu ve gençliği zehirlemesinin hiçbir haklı nedeni ve izahatı olamayacağını belirtti. Uyuşturucu ile ilgili suçların bütün toplumun moralini, sağlığını ve yaşam tarzını tehdit eder hale geldiğine dikkatleri çeken Güzeler, uyuşturucunun ülkemizi tehdit etmekle beraber, tüm dünyayı da tehdit eder hale geldiğinin altını çizdi. Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucunun en ağır uyuşturucu türlerinden bir olduğunu dile getiren Güzeler, konu uyuşturucu maddenin beyin ve sinir sistemine etki ettiğini ve ciddi hasarlara sebebiyet verdiğini ifade etti. Güzeler, sanık Hüsnü Ozan Kendi’nin konu suçların işlenmesinde daha fazla rol aldığını ve benzeri sabıkası olduğunu belirterek, sanık Kendi’yi 9 ay hapis cezasına, sanık Melisa Keloğlu’nu ise 2 ay hapis cezasına mahkum etti.

Gamze BAYKUR