İhraç edildikten sonra başkasının kimliğine bürünerek adaya geri dönen Savaş Boybay’a mahkeme acımadı

Hüseyin ÇİÇEK

Hapis cezasını tamamlanmasının ardından ülkeden ihraç edildiği halde sahte kimlik düzenleyerek KKTC’ye  yeniden giriş yapan Savaş Boybay hakkındaki karar dün açıklandı.

Kararı okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı kıdemli Yargiç Düriye Elkıran, sanığın 29 Ocak 2014 tarihinde işlemiş olduğu bir suç nedeni ile mahkeme tarafından 5 ay hapse mahkum edildiğini, cezasını tamamlamasının ardından KKTC’den ihraç edildiğini söyledi. Sanığın ihraç edildikten sonra Murat Dönmez’e ait TC Kimlik Kartı’da kendi resmini yapıştırarak sahtelediğini ve sahtelediği kimlikle KKTC’ye girdiğini anlatan Elkıran, sanığın Girne’de ikamet eden ailesine de “af çıktığı için geldim” dediğini kaydetti.

Yeniden suç işledi 

Sanığın 16 Şubat 2015 tarihinde Gazimağusa’da işlenen bir sirkat suçu nedeni ile yakalandığını belirten Elkıran, sanığın benzer sabıkasının olduğunu da ifade etti. Sanığın işlemiş olduğu suçun 10 yıla kadar hapislik öngören vahim bir suç olduğunu vurgulayan Elkıran, benzer suçu bulunan sanığa hapislik dışında bir cezanın verilmesinin mümkün olamayacağının altını çizdi. 

Sanık lehindeki hafifletici nedenleri de göz önünde bulundurduklarını belirten Elkıran, kamu menfaati gereği sanığı 2 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.