Koray Başdoğrutmacı ve Çinel Senem Sunel, ceza yasasının madde 20 ve 188D maddelerine aykırı uygunsuz tavır ve hakarette bulunmak suçu ile bugün duruşmaya çıktılar.

2 sene boyunca çeşitli nedenlerden dolayı ertelenen dava bugün yine mahkemece ertelendi.

Tek bir dava ile duruşmaya giden sanıklar, duruşma başlamadan önce savcılık makamı, duruşmaya birden fazla dava eklemeyi talep etti.

Avukat Eylem Şerifoğlu’ndan edinilen bilgiye göre savcılık ortak amaçlı gizli ittifak suçunu içeren ve 5 yıla kadar hapislik öngören suçları işlemekle de suçlama getireceğini bildirince yine ortalık karıştı.

Cumhurbaşkanına hakaret etmeyi ve devleti aşağılamayı veya küçük düşürmeyi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhutiyeti Devleti egemenliğini değiştirilmesini, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yurttaşlarını kışkırtmak amacı ile ilgili davaları duruşmaya başlamadan önce eklenmesini talep etmek ve eklemek isteyince sanık avukatları bunlara itiraz etti.

Dava bu sebepten dolayı bir kez daha 21 Mayıs saat 14:00'e ertelendi. Mahkemenin ertelenmesinin ardından zanlılar mahkeme çıkışında eylem yaptılar ve yine Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı açtılar.

Bazı Rum sivil toplum örgütleri de mahkemeye gelip zanlı Koray Başdoğrutmacı ve zanlı Çinel Senem Sunel destek verdiler.(MHA)

img_0888.jpg