Satıp para kazanmak için uyuşturucu alan sanık Murat Akgün, Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı…

Gamze BAYKUR

Satıp para kazanmak için Alican Uğurlu isimli kişiden toplam 46 gr 736 mg olmak üzere 20 paket Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde alan sanık Murat Akgün, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davasından yargılanarak suçlu bulunan sanık Akgün, 2 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Satmak için uyuşturucu aldı…

Sanık Murat Akgün, 26 Mayıs 2014 tarihinde satıp para kazanmak için uyuşturucu almaya karar vererek uyuşturucu sattığını bildiği Alican Uğurlu’yu aramıştı. Alican Uğurlu isimli arkadaşından uyuşturucu isteyen sanık Akgün, akabinde Uğurlu’dan toplam 46 gr 736 mg olmak üzere 20 paket Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde almıştı. 31 Mayıs 2014 tarihinde ihbar alan Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri sanığı tespit ederek üzerinde arama yapmış ve sanığın üzerinde 10 paket uyuşturucu madde bulmuştu.

Güzeler: “Satıp para kazanmak için tasarruf etti…”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler, sanık Murat Akgün’ü aleyhine getirilen davadan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Yasa koyucunun, sanığın mahkum olduğu davalar için, konu uyuşturucu maddenin beden ve ruh sağlığı üzerinde sebep olacağı zararı dikkate alarak 18 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü anımsatan Güzeler, yasa koyucunun uyuşturucu maddelerin kamu için oluşturduğu tehlikeyi de göz önünde bulundurularak kamunun bu illetten korunmasını amaçladığını belirtti. Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddenin en ağır uyuşturucu türlerinden olduğunu ifade eden Güzeler, bireylerin ruh ve beden sağlığına ciddi hasarlar verdiğinin altını çizdi. Güzeler, sanığın tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddenin 46 gr 736 mg olduğunu anımsatarak bu miktarın azımsanamayacak bir miktar olduğunu ve sanığın bu maddeleri satıp para kazanmak için tasarruf ettiğini söyledi. Sanığa hapis cezası dışında başka bir ceza verilemeyeceğini belirten Güzeler, sanığı 2 yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.