Mağusa Maraş bölgesinde 170 TL karşılığında 3 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde satın alıp içen sanık Ayhan Ananaç dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı…

Mağusa Maraş bölgesinde soyadını bilmediği “Ferhat” isimli kişiden 170 TL karşılığında 3 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde alan ve sigara yaparak içen sanık Ayhan Ananaç, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Ananaç, 4 ay hapis cezasına mahkum edildi.

3 gr alıp içmişti…

Sanık Ayhan Ananaç, 16 Eylül 2014 tarihinde Maraş bölgesinde hava almak için 20 Temmuz meydanına gitmiş ve orada soyadını bilmediği “Ferhat” isimli arkadaşıyla karşılaşmıştı. Sanık Ananaç, “Ferhat” isimli kişiden 170 TL karşılığında 3 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde almış ve 2 sigara yaparak konu uyuşturucu maddeyi içmişti. Ayni gece konu bölgede devriyede bulunan Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri sanık Ananaç’ı şüpheli olarak görmüş ve sanığın üzerinde arama yapmışlardı. Polis ekipleri sanığın üzerinde yaptığı aramada uyuşturucu paketi bulmuştu.

Güzeler: “Kolay ulaşılabilir hale geldi…”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler, sanık Ayhan Ananaç’ı aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Güzeler, Yasa koyucunun, uyuşturucu maddenin beden ve ruh sağlığı üzerinde sebep olacağı zararı göz önünde bulundurarak 18 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü anımsattı.

Güzeler, yasa koyucunun uyuşturucu etkisi olan maddeleri kullanan ve ondan gelecek kuşaklara aktarılacak zarar ve tehlikeyi gözeterek imalinden itibaren dağıtımını ve satışını yasaklamakla bu maddelerin genel sağlık lehine önlemeyi amaçladığını vurguladı. Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddenin en ağır uyuşturucu türlerinden olduğunu anımsatan Güzeler, bireylerin ruh ve beden sağlığına ciddi hasarlar verdiğini yineledi.

Uyuşturucu maddelerin özelde bireylerin genelde ise toplumun moral ve sağlık düzenini tehdit ettiğini belirten Güzeler, toplum içerisinde uyuşturucunun yayılımının ciddi bir huzursuzluk yarattığının altını çizdi. Güzeler, bu tür suçların sürekli artış gösterdiğini ve artan oranda toplumun değişik kesimlerine yayıldığını ifade ederek, uyuşturucunun topluma yayıldığı oranda da kolay ulaşılabilir hale geldiğini üzülerek gözlemlediklerini dile getirdi. Güzeler, sanık Ananaç’a hapislik cezası dışında başka bir ceza verilemeyeceğini belirterek, sanığı 4 ay hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

Gamze Baykur