Mağusa Meslek Lisesi’nde düzenlenen kermeste, Çocuk Onkoloji Servisinde tedavi gören çocuklar için toplanan 8 bin 758 TL’lik bağış, Sağlık Bakanlığına teslim edildi.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu bu çerçevede,  Mağusa Meslek Lisesi yetkililerini kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Mağusa Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin el emeği göz nuru ürettikleri hediyelik eşyaları düzenledikleri kermes ile satışa sunan okul yönetimi, elde edilen geliri Bakan Sucuoğlu’na teslim etti.

Çocuk Onkoloji Servisinde tedavi gören çocukların tedavi masraflarında kullanılmak üzere 8 bin 758 TL’lik bağış topladıklarını söyleyen Mağusa Meslek Lisesi Müdürü Redif Güvensoy, önümüzdeki günlerde bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

Sağlık konusunda farkındalık yaratmak için kermes düzenlediklerini söyleyen okul müdürü Redif Güvensoy, konu çocuk olunca herkesin daha fazla hassasiyet gösterdiğini ifade ederek, hastane onkoloji servisinde tedavi gören çocuklara acil şifalar diledi.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ise Mağusa Meslek Lisesi’nin yapmış olduğu bu anlamlı bağışın kendilerini duygulandırdığını söyleyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Halkın sağlık konusunda oldukça duyarlı davrandığını da belirten Sucuoğlu, “sağlıkta yaşanan sıkıntıları aşmak için hep birlikte çalışmalıyız” dedi.