Gazimağusa Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Mağusa Panayırı yarın (28 Ağustos) akşam başlıyor. 28 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında Larnaka Yolu üzerindeki Tır Parkı alanında yer alacak panayırda, Gazimağusalılar serin yaz akşamlarını keyifle geçirebilecek ve insanları bir araya getiren ortamıyla panayır kültürünü yaşamaya devam edecek.

Geniş bir yolu olan Tır Parkı alanı hem trafik güvenliği ve akışı hem de araç park edilmesi açısından panayır için uygun bir ortama sahip. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da  vatandaşlara renkli ve eğlenceli bir ortam sunulacak panayır kapsamında, karaoke eğlenceleri, halkdansları gösterileri ve her akşam bir konser ve son gece şarkı yarışması yapılacak. Hafif Müzik Amatör Ses Yarışması’na katılmak isteyenler 30-31 Ağustos ve 1 -2 Eylül tarihlerinde mesai saatleri içerisinde Gazimağusa Belediyesi’ne başvurarak veya 630 0 500 numaralı telefonunu arayarak kayıt yaptırabilecek.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuyla ilgili açıklamasında, bu yıl panayırın hem serin bir havasının hem de geniş bir alanı olması nedeniyle yine Tır Parkı’nda yapılacağını, önemli kültürel değerlerimizden olan panayırı geleneksel özelliğiyle yaşatmaya ve insanları bir araya getiren bu kültürü paylaştırmaya ve yeni kuşaklara aktarmaya devam ettiklerini söyledi. Arter, panayırla Gazimağusa’nın bu çok eski geleneğini yaşatırken, insanların birbirleriyle sohbet edebilmesi ve yaz mevsimini eğlenceli günlerle uğurlamasını istediklerini söyledi.

GAZİMAĞUSA PANAYIRI ETKİNLİK PROGRAMI

Tarih

Etkinlik1

20.30

Etkinlik2 20.45

Etkinlik 3

22.00

28 Ağustos Cuma

Gazimağusa Belediyesi

Halk Dansları Ekibi

Karaoke

Oldies Grubu

29 Ağustos Cumartesi

Kangoo Jumping

Karaoke

Doğan Baybora

& Jazz Mania

30 Ağustos Pazar

 

Karaoke

Nafiz Dölek

31 Ağustos Pazartesi

Gazimağusa Halk Dansları Derneği

Karaoke

Grup Simogolorus

1 Eylül Salı

Gymaholic Spinning Show

Karaoke

Ahmet Evan

2 Eylül Çarşamba

 

Karaoke

İsmet’in Bebekleri

3 Eylül Perşembe

 

Karaoke

Ebru Aydın

4 Eylül Cuma

Othello Folklor Derneği

Karaoke

Grup Baria

5 Eylül Cumartesi

Kangoo Jumping

Karaoke

Grup Zirve

6 Eylül Pazar

Şarkı Yarışması (Organizasyon Soyhan Bilgeer)