Gündem Kıbrıs Özel - Erhun Özyürek

Mağusa Kaleiçi bölgesinde yaşanan hırsızlık olayları hem ​bölge esnafını hem de vatandaşları isyan ettirdi.

Gazimağusa'nın Surlariçi bölgesinde hırsızlık olaylarının ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz gece İncir Altı isimli restorana giren hırsız bölgede tedirginliğe neden olurken, esnaf polisin bölgede daha çok güvenlik tedbiri almasını istedi.

İncir Altı Restoran'a giren hırsız burada çeşitli eşyalara zarar verdikten sonra bir laptop, bir miktar para ve malzeme çalarak kayıplara karıştı.

Restoran sahibi Hasan Caner, yaşadığı mağduriyetle ilgili olarak Gündem Kıbrıs'a açıklamalarda bulunudu. Yaşananlardan sonra isyan eden Caner, polisin ve yetkililerin Mağusa Surlariçi'nde daha geniş kapsamlı önelemler almasını istedi.

İncir Altı Restoran'ın sahibi Hasan Caner şöyle konuştu:

"RESTORAN KAPANDIKTAN 5 DAKİKA SONRA RESTORANA GİRDİ"

Gece saat 03:30’da Mağusa Kaleiçi’nde bulunan İncir Altı isimli restoranını kapattığını aktaran Hasan Caner, Hırsızın 03:35’de restoranının arka mutfak camının levye ile kırdıktan sonra içeriye girdiğini ve mutfak kısmındaki güvenlik kamerasını bıçakla etkisiz hale getirdiğini söyledi. Daha sonra salon kısmına geçen hırsızın bu bölgedeki kameraları fark etmediğini ve oraya yüzünde maske olmadan girdiğini belirtti. Salondan bir örtü bulup üzerine geçiren hırsız ardından kameraların kablolarını kesti. Hasan Caner’e ait İncir Altı Restoran’dan laptop, kasadan bozuk paraları ve içeriden bazı malzemeleri çaldı.

HIRSIZIN ÖĞRENCİ OLDUĞUNDAN ŞÜPHELENİLİYOR

Hırsızlığı yapan kişinin daha önce restorana gelmediğini belirten Caner, kameralarda hırsızlığı yapanın Afrika kökenli bir genç olduğunun rahatlıkla fark edildiğini söyledi ve polisin hırsızın öğrenci olma ihtimali üzerinde durduğunu aktardı. İş yeri sahibi Caner, "Sağolsun polis ekipleri sabah saat 04:00'te geldi, çalışmalarda bulundu. Ayrıca dün gece de Petek Pastanesi'nde hırsızlık yapan bir kişiyi suç üstü tespit edip, yakaladılar. Polis ekipleri Surlariçi'ne sürekli devriye atsın ki zaten cansız olan bu bölgede dişimizi tırnağımıza takarak alın terimizle kazandıklarımız hırsızlara gitmesin" ifadelerini kullandı.

POLİSE SİTEMDE BULUNDU: "POLİS SADECE RADAR TUTMASIN"

Restoran sahibi Hasan Caner son olarak şöyle konuştu:

1 haftadır Surlariçi’nde soyulmadık restoran kalmadı. Polis sadece alkol testi yapıp radar tutmasın. Surlariçi bölgesinde yaşanan hırsızlık olaylarına çözüm bulunmalı. Polisin Surlariçi bölgesinde devriyelerini arttırıp bizlerin emeğini korumasını bekliyoruz."

VATANDAŞLARDAN RİCADA BULUNDU

Hasan Caner, konuşmasının sonunda vatandaşlardan da ricada bulundu. Olay anındaki görüntüleri de paylaşan Caner, görüntülerdeki adamı görenlerin 0548 881 1178 numaralı telefona bildirmelerini istedi.

1-325.jpg

2-297.jpg

3-200.jpg

4-133.jpg