Nadire Bahadi

Mağusa Belediyesi şehir genelinde faaliyet gösteren iş yerlerine düzenlediği rutin denetimleri yoğunlaştırdı.

Denetimler kapsamında iş yerlerine ait çalışma izinleri ve çalışanların sağlık karneleri kontrol edilirken, Mağusa terminali bölgesinde çalışmalar yürüten belediye terminalde çalışma izinsiz faaliyet gösteren 4 iş yerini kapattı. Polis ile iş birliği yapan belediye ekipleri terminalde düzenlenen operasyonda iş yerlerinden birinin ruhsatsız içki satışı yaparak kaçak yapı içerisinde fuhuş yapıldığını tespit etti. Mağusa Belediye Başkanı’na vekalet eden Asbaşkan Cem Dana iş yerlerinin insan sağlığı açısından risk oluşturmayacak şekilde faaliyet göstermesi için ve genel hijyen kurallarına uyulması yönündeki çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirtirken, dün teminal bölgesinin tamir ve onarımı için bölgede çalışmalar yürüten Dana, esnaf ve vatandaş tarafından takdir topladı.

Terminalde fuhuş operasyonu

Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekiplerinin tespiti üzerine Mağusa Belediyesi zabıta ekipleri ile iş birliği yapan polis geçtiğimiz günlerde Mağusa Terminal bölgesinde faaliyet gösteren bir iş yerine baskın düzenledi. Yapılan kontrollerde iş yerinin alkolü içki ruhsatsız içki satışı yaptığı belirlenirken, iş yeri önüne kurulan karavan içerisinde ise fuhuş yapıldığı ortaya çıktı. Belediye ekipleri iş yerini mühürlerken iş yeri önüne kaçak olarak kurulan karavan ve kamusal alanı işgal eden yapıları yıktırdı.

Terminal bölgesinde yeni düzenleme

Şehir genelinde sürdürdüğü rutin denetimler kapsamında her işyerinin insan sağlığı açısından risk oluşturmayacak şekilde faaliyet göstermesi ve genel hijyen kurallarına uyulması yönünde hassasiyet gösteren Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e vekalet eden Asbaşkan Cem Dana, dün de terminal bölgesinde haftanın Perşembe günleri kurulan pazarı ziyaret etti. Zabıta ekipleri ile birlikte öncelikli olarak hijyen kurallarının denetimini yapan Asbaşkan Dana, terminal bölgesini de ziyaret ederek bölgedeki tuvaletlerin tadilatı için girişimlerde bulundu. Terminalin tadilat ve düzenlenmesi amacı ile çalışmalar başlatmak adına esnaf ile görüşen Dana, iş yerleri önünde yasal olmayan eklentilerin kaldırılması için işlem başlatırken, kamu alanlarının işgal edilmesine de müdahale etti.

Denetimler devam edecek

Asbaşkan Cem Dana, işyerlerinin çalıştırma izinlerinin ve çalışanların sağlık karnelerinin düzenli olarak yenilenmesi gerektiğini belirtti ve belediye ekiplerinin iş yeri çalıştırma izinleri ile çalışanların sağlık karnelerini denetlediği çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini kaydetti.  hijyen başta olmak üzere tüm koşulların insan sağlığına uygun olması gerektiğini söyleyen Dana, kimseye ayrıcalık tanınmadan şartlara uygun olmayan her iş yerinde aynı uygulama yapılarak mühürleme yoluna gidildiğini açıkladı. İş yeri çalışanlarının sağlık karnelerinin olmamasının ciddi sağlık risklerini de beraberinde getirebileceği uyarısını yapan Dana, iş yerlerinin bu konuyu ciddiye almasını istedi. Gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerinde genel hijyen koşullarına uyulması konusunda hassasiyet gösterdiklerini belirten Dana, gıda üretimi yapan işyerlerinde de denetimlerin artarak devam edeceğini kaydetti.