Mağusa’da Hakan Çiğdem’i öldürmekle tehdit eden ve arabası ile Çiğdem’e çarparak yaralanmasına neden olan Ahmet Tepeci dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı…

Gamze BAYKUR

Mağusa’da Hakan Çiğdem’i öldürmekle tehdit eden ve arabası ile Çiğdem’e çarparak yaralanmasına neden olan zanlı Ahmet Tepeci dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Adam öldürmeye teşebbüs”, “Şiddet kullanma tehdidinde bulunma” ve “Darp” suçlamalarıyla ilgili olarak Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Tepeci, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Meselenin tahkikat memuru Müfettiş Muavini Ulaş Ursavaş, zanlı Ahmet Tepeci’nin 28 Mayıs tarihinde Sakarya bölgesinde aracı ile seyrettiği esnada daha önceden tanıdığı ve aralarında husumet bulunan müşteki Hakan Çiğdem’e rastladığını söyledi. Zanlı Tepeci’nin aracını kenara çekerek Hakan Çiğdem’i aracına çağırdığını belirten Ursavaş, zanlı Tepeci’nin daha önceden Mağusa’da Mehmet Özsakin’e karşı işlemiş olduğu “Şiddet tehdidi” meselesi ile ilgili olarak müşteki Çiğdem’e hitaben “Mehmet Özsakin’e şikayetini geri çektirmezsen seni öldüreceğim” diyerek şiddet kullanma tehdidinde bulunduğunu açıkladı. Akabinde müşteki Çiğdem’in araçtan inerek yürümeye başladığını söyleyen Ursavaş, zanlı Tepeci’nin aracı ile müşteki Çiğdem’in arkasından hızla gelerek öldürmek kastı ile Çiğdem’e çarptığını açıkladı. Olay yerinde 2 adet güvenlik kamerası tespit ettiklerini belirten Ursavaş, konu görüntülerin incelendiğini ve görüntülerden olayı tespit ettiklerini söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Ursavaş, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandı…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Ahmet Tepeci’nin kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine ve 2 KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.