Hüseyin Çiçek - Melin Dobran

Gazimağusa’da ikamet eden Filiz Mavideniz, 3 gün önce Diyalog gazetesini ziyaret ederek,  Ali Mavideniz’in günlerdir evine gitmediğini ve kendisinden haber alamadıklarını bildirmiş ‘görenler ve duyanlardan’ yardım istemişti.

Talihsiz kadın, eşinin başına bela gelmesinden endişe ederken, kayınbiraderi Sadık Mavideniz’den gelen mesajla adeta şok yaşadı. Mesajda, Ali’nin, Hanife’yi kaçırdığı iddia ediliyordu...

Diyalog’a konuşan Sadık Mavideniz, “Kardeşim Ali, evde muhafaza ettiğim bin 850 lirayı da alarak 4 aylık hamile olan eşim Hanife ile birlikte kaçtı. Ve en büyüğü 6 yaşında olan 5 çocuğumuz ortada kaldı” dedi.

Hem eşine, hem de kardeşi Ali’ye öfke kusan Sadık Mavideniz (29), çocuklarına bakamaz durumda olduğunu belirtirken, Sosyal Yardım Dairesi’ne başvurduğunu ancak olumlu bir netice alamadığını iddia etti. Sadık Mavideniz şöyle devam etti:

“Şu anda işim, gücüm yok. Zaten iş bulsam da ayakta duracak dermanım kalmadı. Resmen perişan durumdayız. Hiç olmazsa çocuklarım için bakıcı istiyorum. Yaşları bir ile 6 olan 5 çocuğum var, üstelik 4’ü kız çocuğu. Bunlar ilgi istiyor, yemek istiyor. Çok zor durumdayız.”

Görenler haber versin

Aldığı bir ihbar sonucunda dün Köprülü köyüne gittiğini fakat kardeşiyle eşini orada bulamadığını belirten Sadık Mavideniz “Görenlerin, duyanların insaniyet namına 0533 881 8722 No’lu telefondan bana ulaşmalarını rica ediyorum”dedi.

Yaşananlara bir anlam veremediğini söyleyen Sadık Mavideniz “Hem bizler, hem de yengem ve onun çocukları perişan haldedir” dedi.

Evimize ateş düştü 

Diyalog’a konuşan Filiz Mavideniz de Gazimağusa belediyesinde çalışan eşi Ali’nin, yengesi Hanife ile kaçtığını iddia etti.

“Evimize ateş düştü” diyen Filiz Mavideniz “ekonomik durumumuz iyi değildir. Şu an kayınbabamızla birlikte kalıyoruz. Büyüğü 4 yaşında, küçüğü de 2,5 aylık olan 2 çocuğum var. Onlara nasıl bakacağımı bilemiyorum” dedi.

Filiz Mavideniz şunları söyledi:

“Eşimle birlikte giden yengesinin 5 çocuğu var. Ayrıca yengesi şu an 4 aylık hamile. Bana kayınımdan mesaj geldi, ‘Ali Hanife’yi kaçırdı’ diye. Ben çocuklarımla ortada kaldım. Kayınımın içine ateş düştü. Yurt içinde olduklarını öğrendim. Belediyenin elektrik ve su için yardım ettiği parayı alıp kaçtılar. Şu an kaldığım evde elektrik ve su yok. Çalışmıyorum ve iki çocuğumla ortada kaldım. Kayınbabam bize elinden geldiğince destek olmaya çalışıyor. Fakat onun da maddi durumu çok iyi değil. Eve gelen gıda yardımı yok, bebeğimin süt parasını bile kayınbabam verdi. Çocukları görmesini ve eve gelmesini istemiyorum. Bu yüzden ona dava açacağım. Kayınbabam, böyle bir şey yaptığı için onu evlatlıktan reddetti.”