Mağusa’da teyzesi Şerife Çürük’e ait aracın kapı camını kırarak torpido gözünde bulunan araca ait evrakları çalan İbrahim Turaç ve arkadaşı Halil Şahin teminatla serbest bırakıldı

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da teyzesi Şerife Çürük’e ait aracın kapı camını arkadaşı Halil Şahin ile kırarak araç içerisinden hırsızlık yapan İbrahim Turaç gözaltına alındı. “Sirkat” suçlamasıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı İbrahim Turaç ve Halil Şahin tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

ARABANIN EVRAKLARINI ÇALDILAR

Meselenin tahkikat memuru Engin Yıldız, zanlı İbrahim Turaç ile Halil Şahin’in 6 Temmuz tarihinde zanlı Turaç’ın teyzesi olan Şerife Çürük’e ait aracın kapı camını sert bir cisimle kasten ve kanunsuz olarak kırdıklarını ve torpido gözünde bulunan araca ait evrakları sirkat ettiklerini açıkladı. Zanlıların suçüstü tespit edilerek tutuklandıklarını söyleyen Yıldız, zanlıların suçlarını kabul ettiklerini belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Yıldız, benzeri suçtan dolayı şu anda teminata bağlı olan zanlı Turaç ile Şahin’in uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

TEMİNATA BAĞLANDILAR

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı İbrahim Turaç ile Halil Şahin’in kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 3’er bin TL nakdi teminat ödemelerine, 1’er KKTC vatandaşının 20’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmelerine ve zanlıların haftada bir ispatı vücutta bulunmalarına emir verdi.