Gazimağusa Baykal bölgesindeki bir evden belediye ekiplerinin müdahalesiyle 4 kamyon çöp boşaltıldı.

Gazimağusa Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Balcıoğlu Apartmanı’nda kirada kaldığı evi çöplüğe çeviren Kaner Yıldırımer, polis tarafından tutuklandı.

Yalnız yaşadığı ve kirada oturduğu öğrenilen Kaner Yıldırımer’in yaklaşık 2 yıldır dışardan topladığı çöpleri eve getirip biriktirdiği ifade edilen açıklamada,  Apartman sahibi Emirzade Balcıoğlu’nun ihbarı üzerine eve gelen belediye ekiplerinin gördükleri manzara karşısında adeta şok oldukları belirtildi.

Belediye ekiplerinin bir gün süren çalışmalar sonucunda evden yaklaşık 4 kamyon çöp boşalttıkları; çöp eve 3 kamyon, 1 dozer ve 15 çalışan ile müdahale eden Gazimağusa Belediyesi’nin evi ilaçlayarak müdahale edebildiği kaydedildi.

Belediyenin açıklamasına göre, Emirzade Balcıoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 3 yıl önce evi şahsa kiraladığını ve son iki yıldır kirasını ödemediği için tahliye davası açtığını ancak  henüz sonuçlanmadığını belirtti.   Balcıoğlu, mağdur olduğunu ve şahsın evinden bir an önce tahliye edilmesini istediğini dile getirdi.

Kaner Yıldırımer’in polis tarafından tutuklanarak gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada,  çöpleri ise neden evde biriktirdiğinin merak konusu olduğu kaydedildi.