Açıklamada güzergahın da belirlendiğinin ifade edilmesi ve sürecin 24 ekimde başlayacağının söylenmesi Mağusalıların yüzünü güldürdü

Ceren Özbil

Derinya Sınır  Kapısı'nı  açılmasıyla şu anda yaklaşık 20 kilometre olan Mağusa Derinya arasındaki yol mesafesini 700 metreye düşürecek. Yani Lokmacı Kapısı gibi isteyen yürüyerek adanın Kuzey ve Güney'i arasında geçiş yapabilecek.

Mağusalılar mutlu...

Aylardır Derinya Sınır Kapısı'nın karşılıklı geçişlere açılması için büyük bir mücadele verip eylemler yapan Mağusalılar'ı, ilgili komitede anlaşmaya varıldığın açıklanması çok mutlu etti. Bölge halkı bu kapını Mağusa'yı hem sosyal hem  de ekonomik anlamda güçlendireceği görüşünde.

Esnaf ne dedi?  Esnaf ne dedi?  Esnaf ne dedi?
Hasan Özbil:
Derinya kapısının açılmasını istiyoruz. Bu kapının açılmasıyla ekonomi canlanacak. Zaten bizim bulunduğumuz bölge yani kale içi daha çok turizme yönelik çalışıyor. O yüzden bizim için daha çok önemli. Turizm gelirse iş yapıyoruz, gelmezse yapamıyoruz. Zaten döviz yükseldi, kiralar yükseldi.

Mehmet Nalkıran:
Derinya Kapısının açılmasını istiyoruz. Ekonomiyi canlandıracak. Güney ile Kuzey arasında ulaşım kısalacak. Güney'den daha çok insan gelecek. Özellikle Güney'deki turizm bölgelerine ulaşım kolaylaşacak.

Erhan Sönmez:
Bu kapını  açılmasını istiyoruz. Güney'de yaşayan Rus ve İngilizlerin buraya ulaşımı kolaylaşacak. Benim zaten Güney'de yaşayan Rus ve İngiliz müşterilerim var. Buraya ulaşmakta sorun yaşıyorlar.

Zeka Hoşgör:
Bence bu kapının açılması pek maddi katkı sağlamayacak ancak Güney ile Kuzey arasında ulaşım kolaylaşacak. Kapının açılmasını istiyorum. Ülkeye şu anda turist geliyor ama fakir turist geldiği için alış veriş yapılmıyor.

Yaşar Yalkın:
Bütün  kapılar açılsın. Hatta kapılara bile gerek yok. Herkes istediği gibi gelip gitsin. Hiç sınır olmasın. Biz Güney'den geldik. Sınır olmayan kapı olmayan dönemleri yaşadık.

Salih Oktay:
Kapının açılmasını istiyoruz. Bu kapını  açılması çözüm görüşmelerine katkı sağlar. Ayrıca bu kapının diğer tarafı Güney'de buluna  köylere açılıyor. Yani orada köy hayatı yaşanırken burada şehir hayatı yaşanıyor. Ekonomik açıdan birbirini dengeleyecek. Bu yönden Mağusa için büyük artısı olacak.