Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’nın tarihi ‘Kosova’ Sokağında ikamet edenler, önceki gece korku dolu anlar yaşadı. Aşırı yüklenmeden dolayı elektrik direğinde meydana gelen ateşlenme sonrasında aralıklarla patlama sesleri duyuldu. Ne olduğunu anlayamayan mahalle sakinleri evlerini terk ederek geceyi sokakta geçirdi.

Diyalog muhabirine konuşan ‘Kosova’ Sokak sakinleri, şiddetli patlama sonrasında savaş korkusunun yaşandığını söyledi. Bu arada birçok evin elektrikli aletleri de kullanılamaz hale geldi. Vatandaşlar, “Bu çağda böylesi sorunların olmasına üzüldük. Ancak Elektrik Kurumu’nun hızlı bir şekilde müdahalesine sevindik” dedi.

Geceyi sokakta geçirdiler

Diyalog muhabirine yaşadığı panik dolu anları anlatan bölge sakinleri, uykularından patlama sesleri ile uyanarak kendilerini dışarıya attıklarını ve geceyi sokakta geçirdiklerini aktardı. Sokakta bulunan her evde en az 2 patlama meydana geldiğini anlatan vatandaşlar, elektronik eşyalarının zarar gördüğünü söyledi. Elektrik kurumunun da zamanında geldiğini ve bayram olmasına rağmen bu kadar kısa sürede duruma müdahale edilmesinin sevindirici olduğunu da belirten sokak sakinleri, elektrik kurumuna teşekkürlerini iletti.

Sokak sakinleri ne dedi?

Şükrü Bimici: Sabaha karşı duyduğumuz ard arda 3 patlama sesi ile kendimizi sokağa attık, her evde 3’er patlama gerçekleşti. İnsanların televizyonları, buzdolapları ve klimaları gibi elektronik eşyaları yandı. Bizim televizyonumuz ve buzdolabımız yandı. Patlamanın sokaktaki elektrik direğinden kaynaklandığı bize bildirildi.

Ayşe Akın: Saat 02.30 sıralarında patlama sesleri ile uykudan uyandım, hemen dışarı fırladık. Zaten bütün sokak o anda dışardaydı. Patlama sonucunda benim 3 adet ampulum ve televizyonum yandı. Elektrik kurumunu aradık, saat 03.00 sıralarında bir ekip sokağa gelerek inceleme yaptı ve sorunun sokak girişinde bulunan elektrik direğinde oluşan aşırı yüksek gerilimden kaynaklandığını belirledi.

Emine Özcömert: Diğer evlerden gelen patlama sesleri dışarı fırladık, zaten o anda bütün soakk dışardaydı. Bizim evde patlama olmadı, bizde şalter otomatik olarak indiği için patlama gerçekleşmedi, saat 03.00 gibi gelen elektrik kurumundan ekipler, yüksek gerilimden dolayı patlamaların yaşandığını söyledi. Sokak olarak dün geceyi ucuz atlattık.

Onur Alkaya: İlk patlama olduğunda dışarda oturuyordum. Patlama sesini duyunca şalteri kapatmak için içeri girdim ve bu sırada ikinci patlama gerçekleşti. İkinci patlama sırasında eğer bir adım daha atsaydım, vücudumda yanıklar olacaktı. Bu bağlamda gerçekten ucuz kurtuldum. Daha sonra şalteri indirdim ve sokaktaki diğer patlama sesleri ile beraber dışarı çıktım. Tüm sokak zaten dışarı çıkmıştı, durumu elektrik kurumuna bildirdik onlarda gelerek sorunu belirlediler. Elektrik kurumuna teşekkür etmek istiyorum, KKTC gibi bir yerde ve özellikle bayram gecesinde bu kadar kısa sürede sokağımıza gelerek müdahalede bulunması takdir edilmesi gereken bir durumdur.