Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da geçtiğimiz Cuma akşamı meydana gelen ve 230 bin TL nakit paranın sirkat edildiği kapkaç olayının İran uyruklu zanlıları Behruz Morhajer İremloo ile Moharram Esmailzade dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Zanlılar haklarında soruşturma maksatlı 3 gün tutukluluk emri temin edildi. İlk yakalandıkları zaman çalınan miktarın çok cüzi bir kısmı tasarruflarında bulunurken, elde edilen soruşturma sonucunda zanlıların parayı Balıkesir köyünde bir arazi içerisine gömdükleri belirlendi. Zanlıların da tarifi ile Balıkesir’de paraları gömülü olduğu yerden çıkaran polis, konu paraları dün basın mensuplarına gösterdi.

Firar safhasında başka araç kiraladılar

Mahkemeye meseleyi aktaran Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Hasan Derman, zanlıların 11 Eylül 2015 tarihinde, “Tat-iş” isimli döviz bürosunu kapatan Mustafa Tat’ı kullanımlarındaki ZMU 305 plakalı araç ile Hüseyin Durmaz sokaktaki ikametgahının önüne kadar takip ettiklerini söyledi.

Zanlıların,  aracından inen Tat’ın elinde tutmakta olduğu ve içerisinde 9 bin EURO 2 bin Sterlin, 2 bin Amerikan Doları ve 173 bin 500 TL bulunan laptop çantasını çaldığını aktaran Derman, iki zanlının olay yerinden kaçtıklarını söyledi. Alınan şikayet üzerine başlatılan geniş çaplı soruşturma ve operasyonlar neticesinde zanlıları Girne Polis Müdürlüğü ile birlikte yürütülen koordineli çalışma üzerine 14 Eylül 2015 tarihinde saat 12.30 sıralarında Girne’de kullanımlarında bulunan ZLR 563 plakalı kiralık araç içerisinde tespit edilerek tutuklandığını söyleyen Derman, ilk etapta zanlıların tasarruflarında 6 bin 700 Amerikan Doları, 3 bin 510 Euro, ve 160 TL nakit para bulunduğunu aktardı.

Behruz paraların yerini söyledi

Derman, yapılan ileri soruşturma neticesinde zanlı1 Behruz Morhajer İremloo’nun suçunu itiraf ettiğini ve sirkat ettikleri paraları Balıkesir köyünde boş bir arazi içerisine gömdüklerini itiraf ettiğini belirtti.
Derman, zanlı 1 Behruz Morhajer İremloo’nun tarifi üzerine 15 Eylül 2015 tarihinde  paraların gömülü olduğu yeri kazarak paranın tamamı olan 230 bin TL’yi bulduklarını söyledi.

Alkolün etkisi ile yaptık

Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın henüz yeni başladığını, aranmakta olan emareler ve alınacak olan ifadelerin bulunduğunu belirten Derman, soruşturmanın selameti açısında zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Yargıç Banu Soyer’in söz vermesi üzerine mahkemede söz alan zanlılardan Behruz Morhajer İremloo, pişman olduklarını söyleyerek, konu suçu alkolün etkisi ile işlediklerini öne sürdü. Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Banu Soyer, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.