Kuzeyden Mağusa Suriçi Derneği ile güneyde Derinya bölgesinden Anagennisi Derneği tarafından yürütülen UNDP ACT Renewal projesi kapsamında Gazimağusa Belediyesi Çamlıkspor’un ev sahipliliğinde iki toplumlu Plaj Voleybolu Turnuvası düzenlendi. Glapisdes Plajı’nda bugün 10:00-18:00 saatleri arasında gerçekleştirilen Turnuva, Gazimağusa’nın iki yakasından Çamlıkspor ve Anagennisi’den 50 Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum oyuncuyu bir araya getirdi. Gazimağusa belediye Başkanı İsmail Arter, Renewal Projesi Mağusa Danışmanı Serdar Atai ve Anagennisi Derneği Renewal Proje Sorumlusu Marilena Paraskeva’ya plaket verdi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter turnuva öncesinde basına yaptığı konuşmada, UNDP-ACT destekli Renewal Projesi’nin farklı alanlarda çalışmalarına devam ettiğini, daha önce belediyenin ortaklığında yeşillendirme çalışmasının yapıldığını söyledi. Anagennisi Derneği ile Mağusa Suriçi Derneği tarafından 2 toplumlu proje şeklinde yürütülen kültürel ve sportif çalışmaların 2 toplumun bir araya gelmesini kolaylaştırması ve ilerdeki zorlukların aşılması adına önemli olduğunu,  şehri daha da güzelleştiren ve 2 toplumu bir araya getiren çalışmalara belediye olarak her zaman destek vermeye devam edeceklerinin altını çizdi. 

Anagennisi Derneği Renewal Proje Sorumlusu Marilena Paraskeva da konuşmasında, Mağusa Suriçi Derneği ile ortak yürüttükleri Renewal Projesi kapsamında her iki toplumun katılımıyla sportif ve sosyal etkinlikler düzenlemeye devam ettiklerini, işyerlerine danışmanlık eğitimleri verildiğini, gençlere genç girişimcilikle ilgili eğitimler verildiğini ve turizmle ilgili çalışmalar da yaptıklarını, projede 2 toplumdan insanların yakınlaşması ve Gazimağusa bölgesini çözüm sonrasına hazırlamak için çalıştıklarını söyledi.

Renewal Projesi Mağusa Danışmanı Serdar Atai, 2 toplumdan dernekler tarafından ortak yürütülen Renewal Projesi kapsamında uyguladıkları sportif ve sosyal etkinlikler kapsamasında plaj voleybolu turnuvası düzenlendiğini, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in projeye aktif destek verdiğini, maçların belediyenin tesisinde yapılacağını ifade ederek Belediye Başkanı İsmail Arter’e teşekkür etti. 

Renewal Projesi’nin gençler ve her iki taraftan insanları bir araya getirerek köprüler kurmaya devam ettiğini, etkinliğin devamının Kasım ayında Derinya’da yapılacağı, her iki tarafta da etkinlikler yapıldığını, daha önce satranç ve futbol turnuvası yapıldığını söyledi. Smaçların dostluk için atılacağını, barışın çok yakımızda olması umudunu dile getiren Atai, bu tür etkinliklerin daha da artarak çoğalması dileğini de paylaştı.

img_2870.jpg

img_2876.jpg

img_2877.jpg

img_2886.jpg

img_2896.jpg

img_2898.jpg