Gamze Pir Baykur

Mağusa’da dün mahkeme önündeki park alanında İsmet Felek’in adamları ile Ali Osman Uçanok’un adamları arasında kavga çıktı. Bir çok kişinin karıştığı kavgada demirler, sopalar, bıçaklar çekilirken, kavgada yer alan İsmet Felek’in adamlarından Özcan Hangün, Cürümleri Önleme Şubesi’nde görevli Müfettiş Muavini Asım Başaranel ile Polis Memuru Güralp Sayılı ve bir basın mensubuna çektiği silahı doğrulttu. Silah çeken Özcan Hangün, silahın tetiğini çekti ancak emniyetli olan silahın patlamaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri ise Özcan Hangün’ü kısa sürede etkisiz hale getirerek elindeki silaha el koydu. Kavga sırasında ise kavgaya karışanlardan Cüneyt Arık’ın arabası tekmelenerek ön camı hasar görürken, kavganın çıktığı yerde bulunan Çamlık Büfe de hasara uğratıldı.

Saklandıkları yerden çıkıp saldırdılar…

2014 yılı Temmuz ayı içerisinde Ali Osman Uçanok’un ciddi şekilde dövülmesiyle ilgili olarak sanık Özcan Hangün, Akif Uygur, Cüneyt Arık ve Ömer Satıağalar’ın dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen davasının 27 Ağustos tarihine ertelenmesinin ardından Ali Osman Uçanok’un adamları mahkeme önünde saklandıkları yerden çıkarak Özcan Hangün, Cüneyt Arık ve Ömer Satıağalar’a demir ve tahta sopalarla saldırdı. Çıkan kavganın ardından ise Özcan Hangün, Cüneyt Arık ve Ömer Satıağalar Avukat Yunsal İlhan’ın ofisine sığındı.

4 kişi yaralandı…

Demirlerin, sopaların, bıçakların ve yumrukların konuştuğu kavgada aralarında Özcan Hangün ile Kamil Uçanok’un da bulunduğu 4 kişi yaralandı. Kavagada yaralanan kişiler Mağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İsmet Felek ve adamları bu kez de Mağusa Devlet Hastanesi’ni basarak kavgada başından yaralanan ve müşahede odasında bulunan Kamil Uçanok’a saldırarak burnunu kırdı. Akabinde İsmet Felek ve adamları ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

manset-20150821095004.jpg

Polis güvenlik önlemi aldı…

İkinci bir olayın çıkma ihtimaline karşı Çevik Kuvvet Birliği de Mağusa Polis Müdürlüğü’nde hazırda bekledi. Mağusa Polis Müdürlüğü ise Ali Osman Uçanok’un şantiyesinde geniş güvenlik önlemi aldı.

40 kişi tutuklandı…

Mağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube ve CÖŞ ekipleri ise kısa sürede organize olarak Karpaz bölgesine kadar dağılan 40 zanlıyı tespit ederek tutukladı. İsmet Felek ile 15 adamı ve Ali Osman Uçanok ile 24 adamı gün içinde tutuklandı. Polis ekipleri saat 19:00’da itibariyle 40 kişiyi tutukladı. Aralarında İsmet Felek, Cüneyt Arık, Özcan Hangün, Akif Uygur, Ömer Satıağalar, Kamil Uçanok ve Ali Osman Uçanok’un bulunduğu 40 zanlının bugün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılması bekleniyor.

2014 yılı Temmuz ayında ne olmuştu?

Özcan Hangün, Ömer Satıağalar, Akif Uygur ve Cüneyt Arık 5 Temmuz 2014 tarihinde Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren ve işletmeciliğini Ali Osman Uçanok’un yaptığı “Uçanok” isimli işyerine Hangün’ün Çayırova’daki inşaatına beton göndermek için para konusunu konuşmaya gitmişlerdi.  Konuşma esnasında Ömer Satıağalar ile Akif Uygur, Ali Osman Uçanok’un yüzüne yumruklar vurmak suretiyle burun kemiğini, elmacık ve çene kemiğini kırarak vahim bedensel zarara uğratmıştı.