Nadire BAHADİ

Gazimağusa’da önceki akşam alacak verecek meselesi yüzünden Afrikalı öğrenciler arasında kavga çıktı. Kavgada 1 kişi bıçakla, bir kişi de kırık şişe ile yaralandı. Başında kırılan şişe ile bacağında 4 cm kesi oluşan Mohammed Sade Müslim Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, Müslim’i şişe ile yaralayan Faisal Mohammed İsa ile Narkotik polis tarafından evlerinde yapılan aramada uyuşturucu madde bulunan ise Haruna Al Rasheed Sani Daura ile arkadaşı Mohammad İnuwa Garba tutuklandı. Zanlı İsa tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanırken, zanlı Daura ile Garba 3 gün poliste tutuklu kalacak.

Kırık şişeyi bacağına sapladı

Yabancı uyruklu zanlılar Adli Şube ve Narkotik Şube ekipleri tarafından ayrı ayrı mahkemeye çıkarıldı. “Yaralama”, “ Kavga”, “Rahatsızlık”, “Tehlikeli silah ve kanunsuz bıçak taşıma” suçlamaları ile yargıç karşısına çıkarılan zanlı Faisal Mohammad İsa hakkında polis memuru Salih Minifoğlu mahkemede ifade verdi.  Minifoğlu zanlının, 2 Kasım tarihinde umumi bir yer olan asfalt yol içerisinde aralarında bulunan alacak verecek meselesi yüzünden çıkan sözlü tartışmada Mohammad Sade Muslim’in, Haruna Al Rasheed Sanı Daura, Faisal Mohammad İsa ve Ahmad İbrahim Ahmad’in tekme tokat kavga ettiğini anlattı.

Olay sırasında Mohammad Sade Muslim’in tasarrufunda bulundurduğu bıçağı gelişi güzel sallayarak Ahmet İbrahim Ahmet’in el ve çenesinden yaraladığını belirten Minifoğlu, zanlı Faisal Mohammad İsa’nın ise tasarrufunda bulundurduğu soda şişesini Muslim’in başına vurarak kırdığını ve kırılan şişeyi Muslim’in bacağına sapladığını söyledi. Zanlı İsa hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirten Minifoğlu, zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

Narkotik uyuşturucu ele geçirdi

Kavga ve yaralama suçlaması ile ilgili tutuklanan zanlıların evinde Narkotik ekipler tarafından yapılan aramada uyuşturucu madde bulundu. Polis memuru Hüseyin Özdesoy mahkemedeki ifadesinde kavgadan tutuklanan zanlı Haruna Al Rasheed Sani Daura’nın evinde yapılan aramada Mohammad İnuwa Garba ile ortak kullandığı yatak odası içerisinde 200 mg ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Özdesoy, evin çeşitli bölgelerinde Hintkeneviri türü uyuşturucu madde kalıntısı içerdiğine inanılan bir adet öğütücü ve yine uyuşturucu madde kalıntısı içerdiğine inanılan 5 adet sigara izmariti bulunduğunu açıkladı. Zanlı Daura ile Garba hakkında başlatılan soruşturmanın henüz yeni olduğunu ifade eden Özdesoy, soruşturmanın selameti açısından zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.