Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen), Gümrük Dairesi’nin özel bir teşkilat yasası ile özel bir yapıya kavuşturulmasını istedi.

Güç-Sen yazılı açıklamasında, Gümrük Dairesi'nin özel bir teşkilat yasası ile yönetilmesi ve dairenin her türlü donanımının tam olması gerektiği ifade edildi.

Gümrük Dairesi’nin ülkede kara giriş kapıları, hava ve deniz limanları kontrolü yanında kaçak girenlere de yasal işlem yapması nedeni ile ülkenin var olan bu otoritesinin yasa düzeltilerek özel bir yasayla güçlü bir yapıya kavuşturulması gerektiği belirtilen açıklamada, siyasilere Gümrük Dairesi'nin özel bir yapıya kavuşturulması çağrısında bulunuldu.

Güç-Sen, tüm dünyada otorite olan gümrük daireleri gibi ülkedeki Gümrük Dairesinin de özel yasaya kavuşturulmasını istedi ve her türlü yardıma hazır olduğunu vurguladı.

Güç-Sen, ayrıca bayram öncesi Mağusa şubesinde ortaya çıkarılan kuş kaçakçılığı ve dün akşam Ercan Havalimanında ortaya çıkarılan 7 kilo hintkeneviri kaçakçılığını tespit eden Gümrük Dairesi çalışanlarını da tebrik ve takdir etti.