Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da önceki gün aldığı ihbarı değerlendiren Narkotik Şube polisleri, Mehmet Ceylan’ın evinde toplam ağırlığı 55 gram olan 37 paket “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde ele geçirdi. Nöbetçi mahkeme huzuruna çıkarılan Mehmet Ceylan aleyhinde 3 gün tutukluluk emri temin edildi.

Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Nurettin Enginer, 3 Eylül 2016 tarihinde aldıkları bilgi ile mahkeme huzurunda bulunan zanlının tasarrufunda uyuşturucu madde olduğunu öğrendiklerini söyledi. 

Aynı tarihte zanlının ikametgahına yapılan operasyon sonucunda, mutfak kısmında bulunan çekmece içerisinde 57 adet siyah ve mavi renk paket içerisinde toplam ağırlığı 55 gram olan “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini söyledi.

Nakit paralara da el kondu

İkametgahın salonunda bulunan dolap içerisinde de uyuşturucu maddenin paketlenmesi amacı ile kullanılan 23 adet mavi boş kutu bulduklarını aktaran Enginer, masa üzerinde ise uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan toplam 2 bin 335 TL ve 100 Euro nakit para bulduklarını ve emare olarak el koyduklarını söyledi.

Soruşturmanın yeni başladığına işaret eden Enginer, soruşturma maksatlı zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Umut İnan, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.