Gamze Baykur

Mağusa’da Cengiz Kır isimli kişiden Mustafa Hadımcı adına düzenlenmiş imzalı ancak boş olarak aldığını iddia ettiği çekleri sahteleyerek Özay Hayat’tan ATV motor alan Hüseyin Erin tutuklandı. “Çek sahteleme”, “Sahtelenmiş çeki tedavüle sürme” ve “Sahtelarlıkla mal temin etme” suçlamalarıyla ilgili olarak Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Erin, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

3 adet çek yaprağını sahteledi…

Meselenin tahkikat memuru Ersoy Saydağ, 11 Mart tarihinde Mustafa Hadımcı isimli kişinin polise gelerek Limasol Bankasından kaşeli 3 adet çek yaprağının sirkat edilerek sahtelendiğini ve tedavüle sürüldüğünü bildirdiğini söyledi. Yapılan soruşturmada zanlı Hüseyin Erin’in 7 Mart tarihinde Özay Hayat’tan aldığı ATV motor karşılığında Mustafa Hadımcı adına düzenlenmiş çeki doldurup sahteledikten sonra Hayat Özay’a verdiğinin tespit edildiğini açıkladı. Önceki gün tespit edilen zanlı Erin’den yapılan soruşturmada, zanlının konu çekleri 2014 yılı Kasım ayı içerisinde Cengiz Kır isimli kişiden imzalı ancak boş olarak aldığını beyan ettiğini belirten Saydağ, yapılan soruşturmada Cengiz Kır’ın yurt dışında olduğunun tespit edildiğini ve arandığını açıkladı.

 Benzeri suçları var…

Polis Memuru Ersoy Saydağ, zanlı Hüseyin Erin’in 2011,2013 ve 2014 yıllarına ait benzeri suçlarının olduğunu belirtti. Saydağ, zanlı Erin’in 2011 yılında Mağusa’da işlediği “Sirkat”, “Sahtekarlıkla mal temini”, “Evrak sahteleme”, “Sahtelenmiş evrakı tedavüle sürme”, 2013 yılında Güzelyurt’ta işlediği “Sahtekarlıkla mal temini” ve 2014 yılında ise Girne’de işlediği “Adam öldürmek için gizli ittifakta bulunma” suçlarından teminata bağlı olduğunu ve davaların askıda bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam etmesine rağmen zanlının yürütülen tahkikata etki etme olasılığının bulunmadığını belirten Saydağ, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

 Teminata bağlandı…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Hüseyin Erin’in kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 7 bin TL nakdi teminat ödemesine, 2 KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi. Toroslu, zanlı Erin’in teminat şartlarını yerine getirememesi halinde ise 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.