Mağusa’da bir Kürt öğrencinin yaşadığı ev, içeride kimsenin bulunmadığı sırada maskeli 7 kişi tarafından basılarak maddi zarara uğratıldı. Güvenlik kameralarına yansıyan olayda, evde bazı eşyaların da çalındığı tespit edildi. Mağusa Ülkü Ocakları üyesi bir kişinin kimliği görüntülerle tespit edildi. Aytuğ Çiftlik isimli Ülkü Ocakları üyesi polis tarafından aranıyor.

Satırlar ve bıçaklarla girdiler, maddi zarar verip, hırsızlık yaptılar

Mağusa’da Levent Öğrenci Yurdu’nda gerçekleşen olayda, bir kısmı yüzü kapalı 7 kişilik bir grup ellerinde satırlarla ve bıçaklarla kapıyı kırarak eve girdi. Olay esnasında kimsenin bulunmadığı eve maddi zarar veren grup, kamera görüntülerine göre evde bulunan protein tozu kutularını alarak ayrıldı.

ev-4-001.jpg

Polis bir kişinin kimliğini tespit etti

Olay sonrası başlatılan soruşturmada polisin bir kişinin kimliğini tespit ettiği öğrenildi. Apartman girişinde bulunan güvenlik kamerasının kaydettiği görüntülerden yola çıkılarak kimliği tespit edilen saldırgan polis tarafından aranıyor.

Kimliği tespit edilen kişinin Ülkü Ocakları üyesinin DAÜ’de öğrenci olan Aytuğ Çiftlik olduğu, ve daha önce de şiddet olaylarına karıştığı öğrenildi.

ev-5.jpg

Aytuğ Çiftlik kimdir?

DAÜ’de öğrenci olan Mağusa Ülkü Ocakları üyesi Aytuğ Çiftlik’in, geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleşen DAÜ Öğrenci Konseyi seçimlerinde üniversite kampüsü içerisinde yaşanan şiddet olaylarına da karıştığı tespit edildi.

Sosyal medyada KKTC Ülkü Ocakları Başkanı Adem Yurdagül ile fotoğrafları bulunan Çiftlik, ev baskını sırasında yüzünü gizlemeyi başaramayınca kimliği tespit edildi. Kayıplara karışan Aytuğ Çiftlik, yaklaşık 10 gündür polis tarafından aranmasına rağmen, henüz bulunamadı.

Kaynak: ankaradegillefkosa.com