Birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklerin yer alacağı 2. Mağusa Size Göz Kırpıyor Festivali, saat 10.00’da Mağusa Vizyon 2000 önünde kortej yürüyüşüyle birlikte başlayacak.

“2. Mağusa Size Göz Kırpıyor” Festivali’nde Mehmet Ekin Vaiz’in sunumu, “Gazimağusa Özel Egitim Merkezi Ögrencileri,  Tango Siempre, NKL Orkestra, EMU Students and International Society, Karadeniz Halk Dansları Ekibi, GMB Halk Dansları Ekibi, Grup Otantik ve  Melodi Müzik” yer alacak.

Canaltay: Amacımız Suriçi’nin farkındalığını yaratmak

Antik Mağusa Vakfı Başkanı Resmiye Canaltay, Havadis’i ziyaret ederek festival ile ilgili bilgi verdi.

Canaltay, Antik Mağusa Vakfı olarak “2. Mağusa Size Göz Kırpıyor” Festivali çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerle Mağusa Suriçi bölgesini kültürel, sosyal ve ekonomik olarak canlandırmayı, farklı kültürleri buluşturmayı amaçladıklarını kaydetti.

Resmiye Canaltay, Mağusa’nın UNESCO’nun dikkatini çekebilecek özellikleri olan bir kent olduğunu ifade ederek Mağusa’da Suriçi’nin farkındalığını yaratmak amacı ile çalışmalarını sürdüklerini kaydetti.

Canaltay, “Mağusa Suriçi’nde o kadar çok tarihi eser ve o kadar çok atıl durumda yerler vardır ki biz hem insanlar bu değerlere sahip çıksın hem de ekonomik dar boğazda da olan Suriçi, gerek ekonomik gerek kültürel gerekse sosyal olarak canlansın istiyoruz. Bu festivallerle ve düzenlediğimiz etkinliklerle Antik Mağusa’nın insanların gözde mekanı olmasını amaçlıyoruz, markalaşmada da bunun önemine vurgu yapmak istiyoruz” dedi.

Resmiye Canaltay, Mağusa halkının farklı kültürlerle buluşacağı “2. Mağusa Size Göz Kırpıyor Festivali”ne tüm halkın davetli olduğunu sözlerine ekledi.