Birleşik Taksiciler Birliği, “T” izinlerinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle Gazimağusa’da araçlı eylem yaptı.

Eyleme, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Gazimağusa Halk Otobüsleri Taşımacılığı Birliği de katılarak destek belirtti. Eylemde; taksi, otobüs ve kamyonlardan oluşan 400’ü aşkın araç 4 kilometrelik uzun konvoy oluşturdu. Eylemciler, araçlarıyla Gazimağusa Terminali’nden Zafer AnıtıÇemberi’ne gitti.

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Genel Koordinatörü Hürrem Tulga burada yaptığı açıklamada, yalnız ulaşım sektöründe değil birçok sektörde sorun olduğunu belirterek, sorunlara karşı mücadelenin devam edeceğini söyledi.

Birleşik Taksiciler Birliği Kemal Gözay da izin kurulunda yasa dışı işlemler yapıldığını ileri sürerek, “izin kurulu yeniden oluşturulmalı” dedi.

Gazimağusa Birleşik Taksiciler Birliği Başkanı Muhammet Biberoğlu da 6 aydır başbakan ve ulaştırma bakanlığı nezdinde yapılan tüm görüşmelerde taksi sektörünü ilgilendiren sorunların çözümsüz kaldığını savundu. Biberoğlu, Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde bulunan izin kurulunun sektörün sorunlarına çözüm üretmek yerine siyasi olarak “T” işletme izinleri dağıtıldığını öne sürdü.

Biberoğlu, izin kurulu ile itiraz kurulu tarafından verilen tüm izinlerin derhal iptal edilmesini, izin kurulu başkanının görevden alınmasını ve sorunlar çözüme kavuşturulana kadar T izinlerinin dondurulmasını istedi. Biberoğlu, taleplerinin 16 Mart Çarşamba günü mesai bitimine kadar yerine getirilmemesi halinde 17 Mart Perşembe günü Ulaştırma Bakanlığı önünde süresiz eylem başlatılacağını söyledi.

Gazimağusa Halk Otobüsleri Taşımacılığı Birliği Başkanı İsmail Gürsoy da usulsüzce verilen T izinlerinin iptalini talep etti. (BRTK)

34_8.jpg

34_1.jpg

34_4.jpg

34_7.jpg

Foto: Detay