Gamze Baykur

Mağusa’da uyuşturucu alışverişi yapan Ertuğrul Yalman ile Ali Kesmen isimli iki genç tutuklandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamalarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Yalman ile Kesmen, tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacaklar.

ALAN DA SATAN DA TUTUKLANDI

Meselenin tahkikat memuru Mustafa Kavaz, 9 Temmuz tarihinde alınan bir bilgide zanlı Ertuğrul Yalman’ın tasarrufunda kanunsuz uyuşturucu madde olduğunu öğrendiklerini söyledi. Zanlı Yalman’ın Mağusa’da tespit edildiğini belirten Kavaz, zanlının üzerinde yapılan aramada yaklaşık 1 gr ağırlığında uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı. Zanlı Yalman’dan yapılan soruşturmada ise söz konusu maddeyi zanlı Ali Kesmen’den aldığının öğrenildiğini belirten Kavaz, Mağusa’da tespit edilen zanlı Kesmen’in üzerinde ise tütünle karışık yaklaşık 100 mg uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Kavaz, zanlı Yalman ile Kesmen’in tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

TUTUKLU KALACAKLAR

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Ertuğrul Yalman ile Ali Kesmen’in tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.