Gazimağusa’da bazı evlerde arama yapan polis, tasarrufunda uyuşturucu bulunan ve yaşları 17 ile 46 arasında değişen 8 kişiyi tutukladı.

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, polis dün akşam Gazimağusa’da G.U.N.(E-18) ve A.A.O.’nun (E-17) ikametgahını aradı. 

Polisin açıklamasına göre, aramada, “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu olduğuna inanılan 3 gram 750 miligram ağırlığında madde ele geçirildi.

Aramada, içinde “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 4 naylon poşet, yine içinde hintkeneviri türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 2 öğütücü bulundu.

Üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir taksi kartı, içinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 4 sigara izmariti ve ucu yanık sarma sigara da bulunarak emare alındı.

İki zanlı tutuklandı.

Polis bu sabaha yakın Gazimağusa’da, Ali İhsan Kalmaz Sokak üzerindeki bir evde yaptığı aramada yaklaşık 4 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde buldu.

U.E.T.(E-34), N.U.(K-46), D.K.(K-22), A.S.C.(E-29), K.D.I.(E-29) ve I.M.(E-19) tutuklanırken N.U’ya ait araçta da arama yapıldı.
 
Araçta da yaklaşık 200 miligram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulundu ve emare olarak alındı.

Polisin olayla ilgili soruşturmaları sürüyor.