Mağusa’da İrfan Düşer’in evinden uyuşturucu madde satın aldığı tespit edilen Umut Tohumserper’in tutuklanması sonrasında yapılan tahkikatta Düşer’in evinde satışa hazır yaklaşık üç buçuk gram uyuşturucu madde ve uyuşturucundan elde edilen para ele geçirildi

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da uyuşturucu alışverişi yapan Umut Tohumserper ve İrfan Düşer tutuklandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamalarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Tohumserper ve Düşer, tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalacaklar.

Meselenin tahkikat memuru Özgür Biçenleroğlu, 29 Haziran tarihinde alınan bir bilgide zanlı İrfan Düşer’in evinde uyuşturucu sattığının öğrenildiğini belirtti. Ayni gün zanlı Düşer’in evinin bulunduğu bölgede pusu görevine başladıklarını belirten Biçenleroğlu, zanlı Umut Tohumserper’in zanlı İrfan Düşer’in evine şüpheli şekilde girip çıktığının görüldüğünü ve makul güç kullanılarak zanlı Tohumserperi’in alıkonulduğunu söyledi. Zanlı Tohumserper’in üzerinde yapılan aramada az miktarda uyuşturucu madde bulunduğunu belirten Biçenleroğlu, zanlı Tohumserper’in konu maddeyi 30 TL karşılığında zanlı Düşer’den aldığının tespit edildiğini söyledi. Akabinde zanlı Düşer’in evinde arama yapıldığını ifade eden Biçenleroğlu, yapılan aramada evde satışa hazır yaklaşık 3 buçuk gram uyuşturucu madde ile sarma sigara ve zanlı Düşer’in uyuşturucu satışından temin ettiği düşünülen 1695 TL nakit para bulunarak emare alındığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Biçenleroğlu, zanlı Tohumserper ile Düşer’in 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Umut Tohumserper ile İrfan Düşer’in tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.