Nadire Bahadi

Doğu Akdeniz Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan bir öğrenci yurdunda dün akşam saatlerinde cinayet meydana geldi. Aydın Nazillili 19 yaşındaki Tevfik Uzunoluk oda ve aynı bölümü okuduğu arkadaşı tarafından vahşice katledildi. Polat’ın saat 12:30 sıralarında polise giderek teslim olması sonucu ortaya çıkan cinayet ile ilgili polis ekipleri soruşturma başlattı. Poliste suçunu itiraf edip cinayeti nasıl işlediğini tüm detayları ile anlatan Tevfik Utku Polat’ın bu gün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılması bekleniyor.

Boğazını keserek öldürdü

Olay dün gece saat 12:30 sıralarında Tevfik Utku Polat’ın polise giderek teslim olması ile meydana çıktı. Olay yerine giden polis yurdun 263 numaralı odası içerisinde 19 yaşındaki Tevfik Uzunoluk’un cansız bedeni ile karşılaştı. Yapılan ilk incelemelerde Uzunoluk’un vücudunun çeşitli bölgelerinde çok sayıda bıçak darbesi olduğu belirlenirken, gencin boğazının oldukça derin bir şekilde kesilerek öldürüldüğü ortaya çıktı. Arkadaşını öldüren ve şizofren hastası olduğu iddia edilen Tevfik Utku Polat’ın ise polis tarafından sorguya alınarak bu gün mahkemeye çıkarılmak üzere tutuklandığı öğrenildi.

img_0741.jpg

Yurt bir süre öğrencilere kapatıldı

Cinayetin ortaya çıkmasının ardından yurt bir süreliğine öğrencilerin girişine kapatılırken, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği ekipleri ile Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri 263 numaralı odada incelemelerde bulundu. Polis ekipleri oda içerisinde pek çok kanıt topladı, kamera görüntülerini emare aldı ve yurtta kalan öğrencilerden ifade topladı.

“Can güvenliğimiz yok”

Üniversite kampüsü içerisinde meydana gelen cinayeti duyan öğrenciler yurt bahçesine akın etti. Endişeye kapılan bazı öğrenciler yetkililerden açıklama beklerken, bazı öğrenciler ise üniversite içerisinde can güvenliklerinin bulunmadığını ifade ederek “her gün bir olay yaşanıyor. Güvenlik yetersiz, can güvenliğimiz yok” diye öğrenciler isyan etti.

ciiisads24d5s4d5s4ds.jpg

img_0733.jpg