Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da bulunan Şehit Zeki Salih İlkokulu Müdürü Yılmaz Erdelhan’ın öğrenimi daha zevkli hale getirmek için yapmış olduğu uygulama büyük takdir topladı. Okulun basamaklarını çarpım tablosu ve heceler ile donatan Yılmaz Erdelhan, öğrenimi eğlenceli hale getirerek öğrencilerin daha kolay öğrenmesini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Her yer bilgilerle dolu

Eğitimdeki görselliğin etkisinin bilincinde olduklarını belirten Erdelhan, bu nedenle basamakları bilgiler ile donattıklarını ve öğrencilerin basamaklardan her çıktıklarında gerek heceleri, gerek çarpım tablosunu gerekse İngilizce kelimeleri gördüklerini ve bu şekilde öğrenmelerinin daha da kolaylaştığını ifade etti.

“Erkek hademe yok, sıkıntı yaşıyoruz”

Okullarında bazı sorunlar bulunduğunu bunun da başında erkek hademe eksikliği olduğunu aktaran Erdelhan, kırılan, tamir bekleyen kapı, pencere ve çeşmelerin tamiratını gerçekleştiremediklerini söyledi. Buna bağlı olarak da gündemlerine aldıkları birçok projeyi gerçekleştiremediklerini dile getirdi.

Öğrenci kaybına rağmen kalitemizi yükselttik

Okullarında sürekli olarak öğrenci kaybı yaşadıklarını belirten Erdelhan, buna rağmen eğitimde yaptıkları yaratıcı uygulamalar ve yenilikler ile Gazimağusa’nın güzide okulları arasına girmeye aday olduklarını belirterek, eğitimde yaratıcı uygulamalarla okulun kalitesini en üst düzeye çekeceklerini kaydetti.