Yolda yürüyen kadınları taciz eden Jurayev, götürüldüğü Gazimağusa Polis Müdürlüğü’nde polis memuru Hasan Özgüç’ün yüzüne de iki kafa vurdu

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da önceki gün akşam yaşanan olay infial yarattı. Kentin en işlek caddelerinden biri olan Mustafa Kemal Bulvarı’nda yolda yürümekte olan 2 kadına yeğeni ile beraber sözlü tacizde bulunan Türkmenistan uyruklu Yeldashbay Jurayev’in yaptığı bununla da sınırlı kalmadı. Olay yerine giden polis ekibinden kaçan zanlı 10 dakikalık kovalamacanın ardından kıskıvrak yakalandı. Ancak Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne götürülen zanlı burada Adli Şube tahkikat odasında bulunduğu sırada, Polis Memuru Hasan Özgüç’ün yüzüne kafası ile vurarak burnunun kıkırdak kısmının kırılmasına neden oldu. Polis tarafından tutuklanan Yeldashbay Jurayev dün sabah Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi Yargıç Hasan Dağlı’nın huzuruna çıkarıldı.

Epey zorluk çıkardılar

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Ergüleç, 16 Ekim 2015 tarihinde saat 23.00 raddelerinde iki şahsın, Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde iki tane kadını sözlü olarak taciz ettiği bilgisini aldıklarını söyledi. 

Bir polis ekibinin olay yerine intikal ederek zanlı Yeldashbay Jurayev ile akrabası Farhat Jurayev’in bölgedeki vatandaşlara bağırmak sureti ile sözlü olarak taciz ettiğini anlatan Ergüleç, zanlı Jurayev ile akrabasının tutuklanmaya çalışıldığı esnada koşarak kaçtıklarını ve 10 dakikalık kovalamacanın ardından alıkonarak tutuklandıklarını söyledi. 

Zanlı Yeldashbay Jurayev’in Adli Şube’de tahkikat odasında bulunduğu esnada, görevi başında olan polis memuru Hasan Özgüç’ün yüzüne kafası ile vurarak burnunun kıkırdak kısmının kırılmasına neden olduğunu belirten Ergüleç, zanlının üzerinden resmi bir belge bulunmadığını ifade etti.

Resmi belge ve statüsü araştırılacak

Zanlının isminin kendi beyanı doğrultusunda Yeldashbay Jurayev olduğunu belirlediklerini anlatan Ergüleç, zanlının resmi belgesinin araştırılacağını ve kimliğinin teyit edileceğini aktardı. Zanlının resmi belgesine ulaştıktan sonra KKTC’deki statüsününde belirleneceğini kaydeden Ergüleç, soruşturmanın selameti açısından zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Savcı Damla Güçlü bu süreyi 2 gün ile sınırlandırdı.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hasan Dağlı, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.