Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da 22 Ağustos 2015 tarihinde meydana gelen ve Onur Konuk, Kaan Taşken Önsal, Metin Kuçu, Mutlu Töre ile Esat Cabbar Gözalıcı’nın tutuklu bulunduğu kurşunlama olayı ile ilgili yürütülen soruşturma her geçen gün daha da derinleşiyor. 

Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne dün çıkarılan zanlılar hakkında 4 gün ek tutukluluk emri temin edildi.

Balistik raporlar geldi

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis müfettiş muavini Faysal Güden, zanlı 1 Onur Konuk’un, zanlı 2 Kaan Taşken Önsal’dan Yaşar Ocak’ı öldürmek amacı ile aldığı tabanca ile, zanlı 2 Kaan Taşken Önsal’ın aracına 7 el ateş ederek katle teşebbüs ettiğini anımsattı. 

Yapılan inceleme sonucu konu tabancanın polis memuru Orhan Demir’den sirkat edildiğinin tespit edildiğini belirten Güden, zanlı 2 Kaan Taşken Önsal’ın ikametgahında yapılan aramada da bir adet tabancanın bulunduğunu ve zanlı 2 Kaan Taşken Önsal’ın konu tabancayı zanlı 5 Esat Cabbar Gözalıcı’dan aldığını, Gözalıcı’nın da konu silahı Ercan Havalimanında tespit edilemeyen bir şahıstan aldığını kendilerine söylediğini aktardı. 

Ayrıca zanlı 2 Kaan Taşken Önsal’ın aracında yapılan aramada da bir adet boş kovan bulunduğunu anımsatan Güden, balistik sonuçlarında Onur Konuk’un kullandığı tabanca ile olay yerinde bulunan boş kovanların tam uyum sağladığını, bununla birlikte zanlı 2 Kaan Taşken Önsal’ın evinde bulunan tabanca  ile aracında bulunan boş kovanın tam uyum sağladığını kaydetti.

Konu tabanca ile Girne’de havaya ateş açılmış

Balistik inceleme sonuçlarına göre Kaan Taşken Önsal’ın evinde bulunan tabanca ile Girne’de 3 Mart 2015 tarihinde havaya ateş edildiğinin de belirlendiğini aktaran Güden, Girne’de de bununla ilgili bir tahkikat başlatıldığını söyledi. 
Zanlı 1 Onur Konuk’un kullandığı tabancayı zanlı 2 Kaan Taşken Önsal’ın zanlı 3 Metin Kuşçu aracılığı ile zanlı 4 Mutlu Töre’den temin ettiğini belirlediklerini anlatan Güden, zanlı 3 ile zanlı 4’ün önceki gün tutuklanarak haklarında birer gün tutukluluk emri temin edildiğini anımsattı. Yeni tutuklana zanlılar Metin Kuşçu ile Mutlu Töre’nin her birinin 3 farklı telefon numarası kullandığını tespit ettiklerini söyleyen Güden, bu numaraların dökümlerinin inceleneceğini söyleyerek zanlıların 8’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 4 gün ile sınırladı.