Mağusa’da geçtiğimiz gece 4 farklı okula girerek hırsızlık yapan zanlı Fehmi İlişen ile Hasan Şahan tutuklandı…

Gamze BAYKUR

Mağusa’da geçtiğimi gece Polat Paşa İlkokulu, Alasya İlkokulu, Canbulat ve Özgürlük Ortaokulu ile Lucky Duck isimli kreşe girerek hırsızlık yapan zanlı Fehmi İlişen ile Hasan Şahan tespit edilerek tutuklandı. “Bina açma”, “Kasti hasar” ve “Sirkat” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı İlişen ile Şahan tahkikat maksatları bakımından 2’şer gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Para ve elektronik eşya çaldılar…

Meselenin tahkikat memuru Osman Örs, zanlı Fehmi İlişen ile Hasan Şahan’ın 26-27 Nisan tarihleri arasında toplam 4 okula hasar yaparak girdiklerini ve okullardan toplam 710 TL nakit para, 2 dizüstü bilgisayar, 1 DVD oynatıcısı ve 2 adet cep telefonu sirkat ettiklerini açıkladı. 27 Nisan tarihinde tespit edilen zanlıların tasarrufunda 2 dizüstü bilgisayar, 1 DVD oynatıcı, 1 cep telefonu ve 540 TL nakit para bulunduğunu belirten Örs, aranan emarelerin olduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Örs, her iki zanlının da 2’şer gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutuklu kalacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Fehmi İlişen ile Hasan Şahan’ın tahkikat maksatları bakımından 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.