Kenti dolaşarak teknik incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi A.Ş’nin üst düzey ekibi, Gazimağusa Belediyesi Proje Şubesi ile yaptıkları ön görüşmede kentle ilgili teknik bilgi aldılar.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş’nin Proje Müdürü Mustafa Metin, Proje Şefi Köksal Kotil ve Genel Müdür Yardımcısı Ali İhsan Uygun yaptıkları ön incelemeden sonra verdikleri bilgilere göre, Gazimağusa Belediyesi’nin halen çalışma yürüttüğü kentin İmar Planı’na Ulaşım Master Planı da dahil edilecek ve master plan çerçevesinde Tramvay Projesi de ele alınacak ve bunun sonucunda bir rapor hazırlanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş’nin uzman ekibi, Tramvay Projesi’nin yapılması planlanan Salamis Yolu üzerinde farklı modeller üzerinde durulabileceğini, bu güzergâhta yaya yolu ve tramvay olması durumunda araç trafiği için alternatif güzergâhlar belirlenmesinin gerekebileceğini belirttiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, tramvay hattı kurulması için düzenlemenin tam olarak nasıl olacağının yapılacak teknik çalışmalar sonrasında belli olacağını, Salamis Yolu’nda yaşanan trafik yoğunluğuna çözüm olarak alternatif güzergâhlar üzerinde çalışma yürüttüklerini söyledi. İşin teknik boyutunun bir gerçeği açığa çıkardığını ifade eden Arter, Gazimağusa’yı planlamak ve adımlar atmanın büyük bir planın parçası olarak harkete etmeyi gerektirdiğini söyledi. Kısmi projelerin Gazimağusa’nın sorunlarını çözmeye yetmediğini, Tramvay Projesi’nin Ulaşım Master Planı çerçevesinde yapılacağını söyledi.