Duygu Alan

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Su İşleri (DSİ) KKTC Proje Müdürlüğü, KKTC’ye Su Temin Projesi kapsamında Mağusa’ya dün sabah saat 10.00 itibari ile suyun verildiğini ve sistemde herhangi bir teknik sorunun yaşanmadığını açıkladı.

DSİ KKTC Proje Müdürü Yusuf Şahin Havadis’e yaptığı açıklamada, suyun DSİ’nin yapmış olduğu su dağıtım hattından 7 bin 500 ton kapasiteli eski Dikmen deposuna verildiğini, oradan da KKTC Su İşleri Dairesi sorumluluğundaki mevcut hat ile Mağusa’ya aktarıldığı kaydedildi.

Bir iki gün içinde de Güzelyurt’a

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Su İşleri (DSİ) KKTC Proje Müdürü Yusuf Şahin, proje kapsamında DSİ tarafından yürütülen teknik çalışmaların süratle devam ettiğini bu bağlamda bir iki gün içerisinde suyun Güzelyurt’a da verilmesinin planlandığını ifade etti.

Yüzde 99’u bitti

KKTC Su Temin Projesi kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen teknik çalışmaların sonuna gelindi.

DSİ KKTC Proje Müdürü Yusuf Şahin’den alınan bilgiye göre, Girne, Mağusa, Güzelyurt ve Dipkarpaz’da suyun sisteme verilmesi için yapılan hatlardan depo ve şebekelere bağlantı çalışmalarının da yüzde 99’u bitti. Lefkoşa ve Gönyeli su dağıtım hattı çalışmaları ise haftalar öncesinden bitmişti.

Baraj yüzde 55 doldu

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Su İşleri (DSİ) KKTC Proje Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Anamur’daki Dragon Çayı’ndan Geçitköy Barajı’na, 9 ayda 14.5 milyon metreküp su aktı.

Barajda doluluk oranı yüzde 55’e yükseldi. Geçitköy Barajı’na 1 yılda verilmesi hedeflenen su miktarı 75 milyon metreküp.