Mihrişah Safa 

Londra’da, Türkler’e sağlık alanında verdiği büyük destekle tanınan Kıbrıslı Dr. Teoman Sırrı (MBE), 30 yıldır üyesi olduğu ve kısaca BMA olarak bilinen İngiliz Tabipler Birliği’nin (British Medical Association), Başkan Yardımcılığına seçildi. İngiltere’de ilk kez bir Türk doktorun bu göreve gelmesine, Enfield ve Haringey bölgesi doktorları da destek verdi. Dr. Sırrı’ya, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth tarafından sağlık alanında verdiği destek ve koruyucu hekimlik alanında yaptığı hizmetler nedeniyle 2006 yılında MBE (Member of British Empire) ünvanı ve onur ödülü verilmişti. Imperial College St. Mary’s Hospital’den mezun olan Gazimağusa doğumlu Dr. Teoman Sırrı, mezuniyet diplomasını Kraliçesi Elizabeth’in annesi, Ana Kraliçe’nin elinden almıştı. 

DOKTORLARI TEMSİL EDİYOR 

İngiliz Tabipler Birliği Başkanı Dr. Peter Marks, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, uzun yıllardır üyeleri olan Dr. Sırrı ile aktif bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Türk doktorun son birkaç yıldır BMA’da, Akademik Başkan Yardımcısı olarak da görev yaptığını kaydeden Dr. Marks, “Dr. Sırrı, sadece eğitim toplantılarına katılmakla kalmadı, ‘uyuşturucu maddeler’ konusunda sürekli güncelleme yaparak bu konularda ders verdi. Verilen görevleri başarıyla tamamlayan Dr. Sırrı, İngiliz Tabipler Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından (Enfield ve Haringey) Başkan yardımcılığına seçildi. Kendisini tebrik eder, bu görevinde de başarılar dileriz” dedi. Dr. Sırrı, Başkan yardımcılığına seçildikten sonra şunları söyledi: “Yaşamını İngiltere’de sürdüren ve mesleğini bu ülkede icra eden tüm meslektaşlarımı en iyi şekilde temsil edeceğim için çok mutluyum. Beni bu onurlu göreve bizzat öneren tüm doktorlarımıza çok teşekkür ederim. Amacım bu görevi layıkıyla temsil etmektir.” 

HÜKÜMETE DANIŞMANLIK YAPIYOR 

Kraliçe’nin ödüllendirdiği Dr. Sırrı, Londra Görmezler Derneği’nin de başkanlığını yapıyor. 

Yardımseverliliği ile tanınan Dr. Sırrı, St. Ann’s ve North Middlesex adlı hastanelerde çalışıyor ve Kuzey Londra’nın Haringey bölgesindeki özel kliniğinde de İngiltere’de yaşayan toplumuna sağlık hizmeti veriyor. Dr. Sırrı, daha önce de sağlık alanındaki hizmetlerinin yanı sıra özellikle ‘uyuşturucu’ konusunda yaptığı çalışma ve araştırmalar nedeniyle de farklı kuruluşlar tarafından ödüllendirilmişti. Hem doktor hem de hem de tıbbi araştırma uzmanı olan Dr. Sırrı, İngiltere hükümetinin ‘uyuşturucu maddeler’ üzerine ‘danışmanlığını’ yapmaktadır. İngiltere’de, Türk sporuna ve futboluna çok önemli katkıları olan Dr. Sırrı, Türk Toplumu Futbol Federasyonu’nun (TTFF) Fahri Başkanlığını da yapıyor. KKTC’deki hastanelere da yardım kampanyaları düzenleyen Dr. Sırrı, evli ve iki çocuk babasıdır.