Gamze Pir Baykur

İzin Kurulu başkanı Halil Sakallı’nın görevden alınmasına tepki gösteren Mağusa’lı bazı otobüs şoförleri dün Mağusa Otobüs Terminali’nde toplandı. Mağusa Halk Otobüsleri İşletmeleri Şirketi başkanı İsmail Gürsoy, İzin Kurulu Başkanı Halil Sakallı’nın üçlü kararname ile görevine getirildiğini ve şimdi ise siyasi bir kararla hiç bir gerekçe gösterilmeden görevden alındığını belirtti.

Otobüs şoförleri ise başkan Sakallı’nın görevden alınma sebebini Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (Kar-İş) olarak görüyor. Otobüs şoförleri, Kar-İş’ten bazı kişilerin Sakallı’yı istemediğinden dolayı görevinden alındığını ileri sürdü.

ismail-gursoy-1-(1).jpg

Gürsoy: “Bin 500 imza toplandı…”

Mağusa Halk Otobüsleri İşletmeleri Şirketi Başkanı İsmail Gürsoy, üniversitelerin ücretsiz öğrenci taşıyarak haksız rekabet ortamı yarattığını ve Kar-İş’in  ise kendilerini savunmadığını belirterek, bu konuda adil davranan Halil Sakallı’nın görevden alınması için seferber olduğunu iddia etti.

Sakallı’nın görevden alınmaması için topladıkları bin 500 imzanın hiçe sayıldığını dile getiren Gürsoy, Sakallı’nın görevden alındığını belirtti. Gürsoy, Kar-İş’in 9 üyesi olması gerekirken şu anda 7 üyesinin olduğunu ve bu 7 üyenin de bir birine ters düştüğünü ileri sürerek  “Kar-İş kendi tüzüğüne göre şu an lav olmuş durumdadır” ifadelerini kullandı.