Mağusa’da Ali Onbaşı’na ait arsadan 7 araç aküsü sirkat etmekle suçlanan zanlı İbrahim Turaç ile Ali Kesmen dün yeniden mahkemeye çıkarıldı…

Gamze BAYKUR

Mağusa’da Ali Onbaşı’ya ait arsadan 175 TL değerinde 7 araç aküsü sirkat etmekle suçlanan zanlı İbrahim Turaç ile Ali Kesmen, almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden mahkemeye çıkarıldılar. “Sirkat” suçlamasıyla Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Turaç ile Kesmen, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldılar.

Akülerin değeri 175 TL…

Meselenin tahkikat memuru Şükrü Hafız, zanlı İbrahim Turaç ile Ali Kesmen’in 13-15 Şubat tarihleri arasında Harika bölgesinde Ali Onbaşı’na ait arsada bulunan 7 adet araç aküsünü sirkat ettiklerini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Hafız, zanlı Turaç ile Kesmen’in uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Tutuksuz yargılanacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı İbrahim Turaç ile Ali Kesmen’in kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 1’er KKTC vatandaşının 20’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmalarına emir verdi.