Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’nın Baykal  bölgesindeki bir apartmanın zemin katında yaşayan Kaner Yıldırımer isimli vatandaş, tüm komşuları isyan noktasına getirdi. Apartmanın her tarafını çöplük haline getirmekle suçlanan Yıldırımer’in, etraftan topladıklarını mahalleye getirdiği bildirildi. 

Günde 2 kez mangal yakarak, kokmuş et ve kemik pişirdiği iddia edilen Yıldırmer’in başıboş köpekleri de apartmanın diğer sakinlerini ve komşuları canından bezdirmiş vaziyette.

Diyalog’a konuışan bölge sakinleri, her tarafta bit ve kene görüldüğünü, sözkonusu şahsı uyaranların ise saldırıya uğradığını iddia ederek, yetkililerin bu soruna bir çare bulmasını istedi.  

Mahalleli ne dedi?

Halil Özbiler:  Kaner Yıldırımer isimli şahıstan şikayetçiyiz, çöp içinde yaşıyor, çöpten topladığı gıdalarla besleniyor, eve getirdiği çöpler mahallede kötü kokular yayıyor. Ayrıca çöplükten toplayıp getirdiği et ve kemikleri günde 2 kez mangal yakarak pişiriyor, etrafa pis kokular yayılıyor.Sokak köpeklerini sağlıksız koşullarsa besliyor, bu köpekler mahalleden geçen insanlara saldırıyor, bu adamı bu mahallede istemiyoruz.

Müfide Kurtoğlu: Bu şahsın yarattığı koku ve pislikten şikayetçiyim, evimize kene ve pireler giriyor, kokudan mahallede duramıyoruz, yetkilileri göreve çağırıyoruz.

Mustafa Balcıoğlu:  Kaner Yıldırımer isimli şahsın mahalleye verdiği rahatsızlık sabrımızı taşırmış durumda, kokudan ve pislikten mahallede durulmuyor, adam pisliğin içinde yaşıyor, evin içi tavana kadar çöp dolu, kendisini uyaran mahallelile kesici aletle saldırıyor, ilgili yerlere şikayetimizi yapmamıza rağmen hiç bir şey yapılmadı, mahalle olarak bu adamı istemiyoruz.

Ayşe Kocabaşoğlu: çöp kokusundan mahallede duramıyoruz, günde 2-3 defa mangal yakıyor, mangalda pişirdiği çürük et kokusundan nefes bile almaktan iğreniyoruz, yeter artık bu adamı burda istemiyoruz.

Oben Boran Özay: bu güzel Baykal mahallesinde huzurumuz bozulmuş durumda, çocuklarımız böyle bir ortamda oyun oynuyor, şikayet ettiysekte kimse ilgilenmedi, bu tür insanların farklı ortamlarda yaşaması gerektiğine inanıyorum, güzelim mahallemize bu görüntüler yakışmıyor.

Ayşe Elibol: Bu görüntüler Baykal mahallemize yakışmıyor, şikayet ediyoruz kimse ilgilenmiyor, bitler ve pireler evimize giriyor, beslediğ köpeklerin üzeri kene dolu.

Arzu Özkoç: evi çöpten geçilmiyor, kokudan dolayı mahallede duramıyoruz, nefes bile alamıyoruz, her taraf pire ve kenelerle dolu, yeter artık bu adamı bu mahallede istemiyoruz.