Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’nın sevilen doktorlarından olan binlerce hastasına şifa dağıtan Atilla Ateş’in beklenmedik vedası tüm kenti yasa boğdu. Mide kanaması sonucu geçtiğimiz Perşembe günü yaşamını yitiren Doktor Atilla Ateş dün toprağa verildi. 

Atilla Ateş’i son yolculuğuna uğurlamaya gelenler arasında, Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Dr Erdal Özcenk, eski Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, ailesi, doktor arkadaşları, yakınları ve çok sayıda seveni vardı.

İlk tören hastanede gerçekleştirildi

Dr. Atilla Ateş için ilk tören saat 11.00’de Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Buradaki törende Doktor arkadaşı İbrahim Alçıner, Gazimağusa Ulusal Birlik Partisi milletvekili Erdal Özcenk ve Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Aykut Üretici kısa birer konuşma yaptı.

"Yeri zor doldurulacak birisi"

İlk konuşmayı yapan arkadaşı Dr İbrahim Alçıner, “Hayatı ve insanları çok seven, kalbi hep iyilik için atan, yardımseverliği ile tanınan Atilla Ateş’i bugün son yolculuğuna uğurluyoruz. O kalbimizde ve anılarımızda he yaşayacak” dedi.

Atilla Ateş’in herkesi çok sevdiğini söyleyen Alçıner, “Ancak sanırım sadece kendisini sevmiyordu, çünkü sağlığına dikkat etmiyordu” diyerek kayıplarının büyük olduğunu söyledi. Alçıner, Ateş’in yerinin zor doldurulacak bir kişi olduğunu kaydetti.

Üretici: Hizmetleri unutulmayacak
Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Aykut Üretici ise uzun yıllar hastaneye emek veren Atilla Ateş’in ölümü karşısında oldukça üzgün olduklarını söyleyerek hastane personeli adına üzüntüsünü belirtti.

Özcenk: "Kendisi hariç herkesi çok severdi"

Son konuşmayı yapan milletvekili Dr Erdal Özcenk de Ateş ile uzun yıllar beraber çalıştıklarını ve bu süre zarfında Ateş ile ilgili hiçbir şikayet gelmediğini söyledi. 

Hastaneye asık suratlı veya sinirli gelenlerin bile Atilla Ateş sayesinde güleryüzle hastaneden çıktıklarını belirten Özcenk, “İbrahim Alçıner’e katılıyorum, kendisi hariç herkesi çok severdi” şeklinde konuştu.

“Arzuladığı gibi öldü”

Atilla Ateş’in cenazesi daha sonra Lala Mustafa Paşa Camisine getirildi. Ateş’in Ailesi  üzüntü ile taziyeleri kabul etti. Kimi yakınları ise tabutunun başında gözyaşı döktü.

Mide kanaması sonucu uykuda ölüme yakalanan Atilla Ateş’in hep uykudayken acı çekmeden ölmeyi arzuladığı öğrenildi.  Dr. Atilla Ateş’in cenazesi, Lala Mustafa Paşa Camisinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Gazimağusa Kabristanlığında dualar eşliğinde toprağa verildi.