Çiğdem Aydın

Girne’de Özlem Gümüş’ün evine girerek bin 650 Sterlin ve 500 TL çalan Ali Hakan Kaya, kaçmaya çalışırken, mahalle sakinlerinin de yardımıyla yakalandı. İlginç olayda, Ali Hakan Kaya ve beraberindeki iki şahsın, Kubbeli Çeşme Sokak üzerinde bulunan bir eve girerek hırsızlık yaptı. Evden bin 650 sterlin ve 500 TL para çalan üç hırsızdan ikisi kaçmayı başarırken Hakan Kaya, evden çıkmak üzereyken ev sahipleri tarafından yakalandı. 

Ev sahipleri ve mahalle sakinleri ortaklaşa gayretle kaçmaya çalışan Kaya’yı yakalayıp meydan dayağı çekti. Mahalleli saha sonra polisi arayarak hırsızı teslim etti. Gözaltına alınan zanlı Kaya dün tutuklama talebi Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 

Kapıyı hiç zorlamadan açtılar…

Duruşmada iddiaları aktaran polis, 12 Ağustos 19.30-21.30 saatleri arasında, Girne’de Kubbeli Çeşme Sokak üzerinde bulunan Özlem Gümüş’e ait evin kapısının zanlı ve beraberindeki iki şahıs tarafından hasar yapılmaksızın açıldığını ve içeriye girildiğini söyledi. 

Polis, zanlının ve yanındaki iki kişinin Özlem Gümüş’e ait 500 Sterlin nakit para; Güner Gümüş’e ait 500 TL ve 1000 Sterlin nakit para ile sürüş ehliyeti, öğrenci kartı ve para cüzdanı; Sabra Sirin Shahid’e ait ise 150 Sterlin nakit para ile adı edilene ait kimlik kartını çaldığını söyledi.

Tam evden çıkacaktı ki…

Zanlı Kaya’nın tam evden çıkmak üzereyken ev sahiplerinin gelmesi üzerine kaçamadığını, hem ev sahipleri hem de mahalle sakinleri tarafından güç kullanılarak yakalandığını kaydeden polis, zanlıyı yakalayan vatandaşların daha sonra polisi arayarak bilgi verdiğini açıkladı. Gözaltına alınan zanlının polisteki ifadesinde birlikte hareket ettiği şahısların ismini açıkladığını kaydeden polis, iki şahsın polis tarafından arandığını söyledi. Polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. 

Mahkeme zanlı hakkında 3 gün tutukluluk emri verirken söz hakkı verilen zanlı pişman olduğunu dile getirdi.