Eyüp'te onlarca kedi ve köpeği evinde besleyen vatandaş, mahalle sakinlerini canından bezirdi. Mahallede oluşan kötü kokular sebebiyle duruma tepki gösteren mahalleliler, yetkililerden yardım bekliyor.

Eyüp Nişanca Mahallesi Sofular Yokuşu'ndaki evinde onlarca kedi ve köpek besleyen Rıfat Akman isimli vatandaş mahalle sakinlerini canından bezdirdi. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte evde beslediği onlarca kedi ve köpeğin çevreye kokunun dayanılmaz hale geldiğini söyleyen mahalleli, yetkililerin bir an önce tedbir alarak buradaki hayvanların barınaklarda muhafaza altına alınmasını istediklerini belirtti.

Bazı et ve et ürünleri imalatı yapan firmaların geçmiş tarihli ürünlerini Rıfat Akman'a vererek hayvanların bu etlerle beslendiğini belirten mahalleli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İl Çevre Müdürlüğü ekiplerinin konuyla ilgilenmesini talep ediyorlar.

Mahalle sakinlerinden Hasan Sümbül daha önce şikayette bulunduklarını ancak bir çözüme ulaşamadıklarını belirterek, "Çevrede hem ağır bir koku oluyor hem de artık büyük fareler türedi. Koku ile baş edemiyoruz. Evlerimize giremez hale geldik" dedi.

Aynı semtte ikamet eden Safiye Uysal ise "Bu hayvanların da burada sağlıklı bir ortamda olduğunu düşünmüyorum. Belediye bir çözüm üretmeli. Hayvan barınaklarına alınmaları daha uygun olur. Yaz geldi ve artık biz kokudan evimizde oturamıyoruz" diye konuştu.

Bir diğer mahalle sakini Dilek Adar da, et üreten firmaların geçmiş tarihli ürünlerini bu kişiye verdiklerini ve hayvanların bunlarla beslendiğini belirterek, "Hayvanların sağlığı da önemli. Mahalleli olarak bu kişinin evinin önünden geçemez olduk. Koku tüm mahalleye yayılıyor ve hepimizi canımızdan bezdirmiş durumda. Çevresindeki kiracılar evlerini terk edip gitti. Yetkililerin bu soruna bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz" dedi.