Duygu Alan

Girne’de Füze Sokak’ta Kıb-Tek tarafından Ramazan Bayramı öncesinde başlatılan kazı çalışması bir türlü tamamlanamadı.

Yol boyunca yapılan kazı çalışması, hem sokakta ikamet edenler için hem de yolu kullanan sürücü ve yayalar için çileye dönüştü.

Füze Sokak’ta ikamet eden bazı vatandaşlar, çalışma sebebi ile çıkan toz topraktan ve çalışma sırasında yükselen gürültüden rahatsız olduklarını söyledi.

Bölgedeki bazı vatandaşlar, çalışma süresince gerekli güvenlik önlemi alınmaması sebebi ile bazı kazaların yaşandığını öne sürdü

“Toz toprak evlerde”

Füze Sokak’ta ikamet eden bazı vatandaşlar, kazı çalışmasının yapıldığı sırada asfalttan yükselen toz toprağın olduğu gibi evlerine girdiğini, çalışma nedeni ile pencere açamadıklarını söyledi.

Bazı vatandaşlar, “Yaz günü, kapı pencere açamıyoruz. Kazı çalışmasından yükselen toz toprak olduğu gibi evlerimize giriyor. Ya aralıksız toz alacağız ya da 24 saat klimalarımızı susturmayacağız. Bir iki gün olsa hoşgörülü davranırdık ancak çalışmanın bu kadar uzun sürmesi bizlere yapılan büyük bir haksızlıktır” diye isyan etti.

“Gürültü yüksek”

Kıb-Tek’in Girne’de Füze Sokak’ta haftalar öncesinden başlattığı kazı çalışması sebebi ile yükselen ses de sokak sakinlerini isyan noktasına getirdi.

Çalışma sırasında çıkan gürültüden oldukça rahatsızlık duyduklarını anlatan bazı vatandaşlar, bölgedeki bazı evlerde bebek ve yaşlıların kaldığını, gürültüden en fazla da onların rahatsızlık duyduklarını ileri sürdü.

“Güvenlilik yeterli değil”

Füze Sokak’ta ikamet eden bazı vatandaşlar da kazı çalışmasında yeterli güvenlik önleminin alınmadığını bu sebeple Ramazan Bayramı’nda yolda yürüyen bir erkek öğrencinin kazılan çukura düştüğünü ve düşmesi sonucu gencin ayağının kırıldığını öne sürdü.

Olaya tanık olduğunu ileri süren Füze Sokak sakinlerinden Hatice Canayakın, şunları aktardı: “Akşam saatleriydi. Birden bir ses, çığlık duydum. Kapının önüne çıktım. Vatandaşlar, kazılan kuyudan bir şey çıkarmaya çalışıyordu, yaklaşıp gördüm ki, bir genç çukura düşmüş. Ambulans çağırdık hastaneye götürüldü. Gencin ayağı kırılmış. Acı çekiyordu. O ağladı ben ağladım”

Sürücüler de şikayetçi

Kazı çalışması Füze Sokak’ta yol güvenliğini de olumsuz etkiledi. Güzergahı kullanmak zorunda kalan bazı sürücüler, zaten yeterince geniş olmayan yolun, kazı nedeni ile iyice darlaştırıldığını ve sokakta trafiğin sürekli olarak sıkıştığını dile getirdi.

Sürücüler, ciddi bir trafik kazası yaşanmadan kazı çalışmasının bir an önce tamamlanmasını istedi.

Arkın: Bölge sakini şikayetçi

Girne Belediyesi çalışanlarından İnşaat Mühendisi Ahmet Arkın, kazı çalışmasının elektrik hattı döşeme amaçlı başlatıldığını çalışmanın uzun süredir devam ettiğini kaydetti.

Ahmet Arkın, “Biz de belediye olarak mağduruz, bölgede ikamet eden vatandaşlar da mağdurlar. Bu çalışma, belediye ile bazı vatandaşları yüz yüze getirdi. Bölgede ikamet eden bazı vatandaşların belediyeyi arayarak, kazı çalışması nedeni ile çıkan toz topraktan duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Biz de gerekli açıklamayı kendilerine yaptık. Kazı çalışması belediyemize ait değildir. Fakat çalışma uzun sürmüştür ve vatandaşa rahatsızlık vermektedir” dedi.