Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "Erzurum Ramazan Geceleri" etkinliklerinin resmi açılış programında konser veren dünyaca ünlü ilahi sanatçısı Maher Zain, Erzurumlulara unutamayacakları bir Ramazan akşamı yaşattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in de izlediği konserde, sağanak yağışa rağmen Havuzbaşı Kent Meydanı'nı dolduran, büyük çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu binlerce Erzurumlu, Maher Zain'in seslendirdiği eserler ve havai fişek gösterileriyle coşkulu bir Ramazan akşamı yaşadı.

BİNLERCE ERZURUMLU MAHER ZAİN'İN İLAHİLERİNE EŞLİK ETTİ

Geleneksel Ramazan etkinlikleri gösterilerinin ardından sahne alan ünlü sanatçı Maher Zain, sağanak yağmura rağmen kalabalık tarafından büyük bir coşkuyla izlendi. Türkiye'de ve diğer Müslüman ülkelerde dinleyici sayısı gittikçe artan Lübnan kökenli İsveçli ilahi sanatçısı Maher Zain, "Erzurum Ramazan Geceleri" etkinliğinde ilahilerini Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak seslendirdi. Maher Zain'in seslendirdiği, "Thank You Allah, Ya Nabi Salam Alayka, Ramazan" gibi çok sayıda ilahiye coşkulu bir şekilde eşlik eden gençler, ellerindeki çeşitli dövizlerle de sanatçıya hayranlıklarını gösterdiler.

BAŞKAN SEKMEN: RAMAZAN AYININ MUTLULUĞUNU VE COŞKUSUNU YAŞIYORUZ

Binlerce Erzurumlunun tezahüratları ve alkışları eşliğinde sahneye çıkarak Maher Zain'i tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaptığı konuşmada tüm Erzurumluların Ramazan ayını tebrik ederek, " Çok kıymetli gençler, çok kıymetli Erzurumlular, hemşerilerim hepinizi can-ı gönülden muhabbetlerimle selamlıyorum. Bir rahmet mağfiret ayı olan Ramazan ayı içerisinde bulunmanın mutluluğunu ve coşkusunu yaşıyoruz" dedi.

ERZURUM'DA, RAMAZAN ETKİNLİKLERİMİZ DOLU DOLU GEÇİYOR

Büyükşehir Belediyesi olarak, Erzurum'da Ramazan ayının manevi ruhuna uygun olarak dolu dolu yaşanması için "Erzurum Ramazan Geceleri" etkinliklerini gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Sekmen, "Bu mübarek Ramazan ayını ebetteki ruhuna uygun, manasına uygun ihya etmek, yaşatmak hepimizin vazifesi. İstiyoruz ki Erzurum'da, hemşerilerimizi huzur içerisinde, mutlu ve çok güzel bir şekilde yaşatalım, Erzurum'u sevdirelim. Belediye hizmetlerimizin yansıra, sosyal ve kültürel faaliyetlere de ağırlık veriyoruz. Görmüş olduğunuz gibi sizlere her alanda hizmet vermeye gayret ediyoruz. İnanıyorum ki sizleri mutlu ediyoruzdur. Ben, sizleri çok seviyorum. Bu yıl, Erzurum'da Ramazan etkinliklerimiz dolu dolu geçiyor. Sizlerin Erzurum'da görmeyi arzuladığınız çok sayıda sanatçıyı, edebiyatçıyı, şairi, ozanı Erzurum'a getiriyoruz. Erzurum'da kültürel faaliyetleri doya doya yaşayacaksınız. Biz de, bir yandan belediye hizmetlerine devan ederken, bir yandan da yatırımları Erzurum'a kazandırmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

MAHER ZAİN'İN, TÜRKİYE'DEKİ İLK KONSERLERİNDEN BİRİNİ ERZURUM'DA VERDİ

Dünyaca ünlü ilahi sanatçısı Maher Zain'in Türkiye'deki ilk konserlerinden birini Erzurum'da verdiğine işaret eden Başkan Sekmen, "Konuğumuz olan çok değerli bir kardeş ülkeden Maher Zain kardeşimizi sizler adına tebrik ediyorum. Biz zaten din kardeşiyiz, İslam kardeşiyiz. Bundan bir asır evvel hep birdik, vatanımız da birdi. Ama bizi ayırdılar. Coğrafi olarak ayırsalar bile kalben bizleri ayıramazlar" diyerek, konuşmasını binlerce gencin tezahüratları ve yoğun alkışları arasında tamamladı.

HAVAİ FİŞEK GÖSTERİLERİYLE KONSER ALANINDAKİ COŞKU DORUĞA ÇIKTI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin "Erzurum Ramazan Geceleri" etkinliklerinin resmi açılış programındaki konserde binlerce Erzurumlunun coşkusu havai fişek gösterileriyle doruğa çıktı.

Konserde, sağanak yağmur nedeniyle, Büyükşehir Belediyesi tarafından konser alanını dolduran kalabalığa ve protokol üyelerine yağmurluk dağıtıldı.