Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli ekiplerin Girne’de 30 Mayıs-8 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirdikleri operasyonlarda ele geçirilen 5 silah ve uyuşturucu maddelerle ilgili polis soruşturması devam ediyor.

Suçla bağlantılı tutuklu bulunan 5 zanlından birisi olan Asım Özkayım, “Uyuşturucu madde verme, alma ve tasarruf” suçlarından teminata bağlanmak üzere dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Olayla ilgili bilgileri mahkemeye aktaran polis, 30 Mayıs tarihinde Girne’de zanlılar Bahadır Akkaya ile Güler Pirbudak’ın beraber kaldıkları evde yapılan aramada hem silah hem de uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. 

5 liranın üzerinde kokain kalıntısı…

Polis, aramada 2 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde, içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet sigara izmariti, üzerinde kokain kalıntısı olan 5 TL’lik banknot ve plastik kart, içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet öğütücü ele geçirildiğini söyledi. 

Yürütülen ileri soruşturmada zanlılar Pirbudak ile Akkaya’ya ait olan ve ofis olarak kullanılan yerde yapılan aramada ise 2 gram hintkeneviri bulunduğunu ve orada misafir olarak kalan Mevlana Şems Çankaya’nın da tutuklandığını belirtti. 

Yakalanınca Özkayım’ın adını verdiler…

Polis, zanlılar Pirbudak ile Akkaya’nın ifade vererek uyuşturucu maddeleri Nisan 2016 tarihinde Girne’de Asım Özkayım’dan 500 TL karşılığında 5 gram hintkeneviri ve 1 gram kokain miktarında aldıklarını itiraf ettiklerini açıkladı. Polis, itiraf üzerine devam eden operasyonda tutuklanan Özkayım’ın üzerinde de 20 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini söyledi.  Polis, zanlı hakkında “uyuşturucu madde verme, alma ve tasarruf” başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlı hakkında tutuklu yargılama kararı verirken, 45 gün süre ile cezaevine gönderilmesine emir verdi.